Kylling med soltørrede tomater

Saftig kylling i en lækker sauce med soltørrede tomater, hvidløg, fløde og parmesan. Masser af smag og nemt at lave.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier og kulhydraterGode idéer til tilbehør

starstarstarstarstar
5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 4 kyllingefileter
  • salt
  • peber
  • 2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g soltørrede tomater
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 tsk tørret timian eller oregano eller basilikum
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 1/2 dl revet parmesanost
  • evt. 1 håndfuld frisk basilikum til pynt

Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i smørret på panden ved middel varme, til de er næsten gennemstegte. Tag dem af panden, læg dem på en tallerken eller et fad og dæk dem til med sølvpapir.

Snit hvidløgene fint og hak de soltørrede tomater (hvis de ikke allerede er hakket). Kom begge dele på panden og steg et øjeblik. Hæld bouillon på og tilsæt timian (eller andet krydderi efter smag). Lad det simre 5 minutter.

Rør fløden i, lidt ad gangen. Rør ligeledes osten i, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.

Kom kyllingefileterne tilbage på panden (altså i sovsen). Varm retten igennem.

Pynt evt. med friskhakket basilikum og servér. Se gode idéer til tilbehør her.

Indsendt af
d.
27.04.16.
Kategori:

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier416 kcal1663 kcal
Kulhydrat16 g65 g
Protein39 g158 g
Fedt21 g84 g

Gode idéer til tilbehør

Jeg plejer at servere retten med f.eks. grøntsagspasta eller alm. pasta og kogte grønne bønner eller dampede grøntsager. Det passer rigtig godt til den cremede sovs og giver retten en grønnere profil. En anden mulighed er at servere en god salat til.

Indsendt af
d.
27.04.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem