Lakserilette
Rigtig god lakserilette med en cremet konsistens og et friskt pift fra purløg og rødløg. Den er super nem, kan sagtens laves i forvejen, og så ser den virkelig imponerende ud.
- 1 rødløg
- 1 bdt purløg
- 200 g røget laks
- 100 g rygeost eller flødeost
- 2 spsk creme fraiche
- salt
- peber
Forslag til tilbehør
- citronmayonnaise få opskriften her
- rugbrød (ristet)
Hak rødløg fint og klip purløg fint. Hak ligeledes 2/3 af laksen fint. Resten af laksen gemmes til serveringen.
Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost/flødeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Ved servering anrettes lakseriletten på skiver af røget laks. Det kan evt. gøres i en madring - det giver en flot effekt.
Pynt evt. med små prikker af citronmayo og ristet rugbrødskrymmel.
Se også:
Denne mega lækre lakseroulade, der smager helt fænomenalt.
Er det bedst at bruge rygeost eller flødeost?
Jeg plejer at bruge rygeost, men hvis man ikke er så meget til det, kan man fint bruge en naturel flødeost i stedet for (f.eks. Philadelphia).
Kan den laves dagen før?
Ja, det kan den godt. Jeg ville dog nok nøjes med at hakke de forskellige ting (laks, rødløg og purløg), og så først røre lakseriletten sammen på dagen.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Dansk
Måltid: Forret, hovedret
Smag: Koldrøget laks, rygeost, rødløg
Hvor lang tid tager det at lave:
Er den LCHF: Ja (hvis der ikke serveres rugbrød til)
Kalorier m.m. for lakserilette
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 106 kcal | 277 kcal | 555 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 9 g | 18 g |
Protein | 11 g | 28 g | 57 g |
Fedt | 5 g | 14 g | 27 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve lakseriletten - altså ikke tilbehøret (f.eks. citronmayo og rugbrød).