Lakserilette

Rigtig god lakserilette med en cremet konsistens og et friskt pift fra purløg og rødløg. Den er super nem, kan sagtens laves i forvejen, og så ser den virkelig imponerende ud.

4,9  –  14 stemmer  –  Stem her
  • Lakserilette pyntet med citronmayo og ristet rugbrød.
Til 2 personer
  • 1 rødløg
  • 1 bdt purløg
  • 200 g røget laks
  • 100 g rygeost eller flødeost
  • 2 spsk creme fraiche
  • salt
  • peber

Forslag til tilbehør

Hak rødløg fint og klip purløg fint. Hak ligeledes 2/3 af laksen fint. Resten af laksen gemmes til serveringen.

Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost/flødeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber.

Ved servering anrettes lakseriletten på skiver af røget laks. Det kan evt. gøres i en madring - det giver en flot effekt.

Pynt evt. med små prikker af citronmayo og ristet rugbrødskrymmel.

Se også:
Denne mega lækre lakseroulade, der smager helt fænomenalt.

Indsendt af
d.
21.03.13.
Kategori:

Er det bedst at bruge rygeost eller flødeost?

Jeg plejer at bruge rygeost, men hvis man ikke er så meget til det, kan man fint bruge en naturel flødeost i stedet for (f.eks. Philadelphia).

Kan den laves dagen før?

Ja, det kan den godt. Jeg ville dog nok nøjes med at hakke de forskellige ting (laks, rødløg og purløg), og så først røre lakseriletten sammen på dagen.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Dansk
Måltid: Forret, hovedret
Smag: Koldrøget laks, rygeost, rødløg
Hvor lang tid tager det at lave:
Er den LCHF: Ja (hvis der ikke serveres rugbrød til)

Kalorier m.m. for lakserilette

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier106 kcal277 kcal555 kcal
Kulhydrat3 g9 g18 g
Protein11 g28 g57 g
Fedt5 g14 g27 g


*Næringsberegningen omfatter kun selve lakseriletten - altså ikke tilbehøret (f.eks. citronmayo og rugbrød).

Hvor mange stjerner giver du?
Stem