Lakseroulade

Laks og spinat er nærende og velsmagende hver for sig, men heldigvis går det også fantastisk godt i spænd. Æg fungerer som bindemiddel, mens hytteosten giver et dejligt, cremet touch. Resultatet er både sundt, delikat og dekorativt.

xxxxxxxxxx
5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 700 g frossen hakket spinat
  • 5 æg (M/L)
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 600 g røget laks
  • 450 g hytteost

Pres vandet ud af den optøede spinat i et dørslag.
Pisk spinat og æg sammen, og krydr med salt og peber.

Smør dejen ud i en stor firkant (ca. 30 x 35 cm) på bagepapir på en plade.

Bag den i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader, og lad den derefter køle helt af, og fjern forsigtigt bagepapiret. Det kan godt sidde lidt fast.

Fordel laksen på spinatbunden, og smør hytteost på. Krydr med salt og peber, og rul hele herligheden sammen til en pæn lakseroulade.

Skær den i skiver, og server.

Se også:
Denne suveræne lakseroulade med pikantost, der smager helt forrygende.

Indsendt af
d.
10.01.05.
Kategori:

Dressing der passer rigtig godt til lakserouladen

Jeg kan varmt anbefale at servere rouladen med disse lækre dressinger:

Creme fraiche dressing med krydderurterDilddressing der passer godt til laksNem paprikadressing
Rouladen kan dog også godt spises uden dressing, fordi hytteosten gør den dejligt saftig.

Salater der passer godt til

Hvis du vil have salat til lakserouladen, passer de her godt til:

Lækker blomkålstzatzikiSpidskålssalat med suveræn persilledressingKanongod broccolisalat med æbler og feta

Antal personer

Lakserouladen kan skæres ud i 20 skiver. Hvis den serveres som forret, skal man beregne 2-3 skiver pr. person, og hvis det er til hovedret, skal man regne med det dobbelte.

Næringsindhold

pr. skivehele portionen
Kalorier99 kcal1979 kcal
Kulhydrat1 g20 g
Protein12 g240 g
Fedt5 g98 g


Næringsberegningen pr. skive forudsætter, at lakserouladen skæres i 20 skiver.

Indsendt af
d.
10.01.05.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem