Laksetatar med æbler

Laksetatar er en kendt delikatesse. Denne er en luksusudgave med intense smagsforstærkere som syrlig citron og frisk mynte. Skyren giver på fedtfattig vis en cremet konsistens og det hele anrettes dekorativt på fine skiver af æble.

Til 2 personer
  • 200 g laks (rå laks som har været frosset ned eller røget laks)
  • 1/2 rødløg
  • 1/3 agurk
  • 3 spsk skyr
  • citronsaft (eller limesaft)
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 æble

Klik her og få e-kogebogen med de lækreste forretter.

Hak laks og rødløg fint. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske (de skal ikke bruges). Skær agurken i fine tern. Hak mynten.

Bland laks, rødløg, agurk, mynte og skyr i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Flæk æblet, fjern kernehuset og skær æblet i meget tynde skiver - det nemmest med en kartoffelskræller eller lignende. Dryp evt. lidt citronsaft på skiverne - det forhindrer dem i at blive brune.

Portionsanret laksetataren på en bund af tynde æbleskiver. Pynt evt. med mynteblade.

Indsendt af
d.
25.09.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.09.13.
Kategori: