Low FODMAP tærte

Rigtig god opskrift på en Low FODMAP tærte, hvor tærtebunden er lavet med havregryn og solsikkekerner, så den er glutenfri, men får en skøn smuldrende konsistens, som man kender det fra en almindelig tærte.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Du kan bruge lige det fyld, du har lyst til - sørg dog for, at det er grønne råvarer.
  • Bunden får en konsistens, der minder om det, man kender fra en almindelig tærtedej - den er bare low fodmap
Til 1 stk
  • 175 g grovvalsede havregryn (glutenfri)
  • 75 g solsikkekerner
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 æg
  • 2 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt

Æggemasse

  • 8 æg
  • 70 g hytteost eller laktosefri creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • peber

Forslag til fyld

  • 6 skiver bacon
  • 1 peberfrugt
  • 25 g spinat
  • 50 g feta

Sådan laver du low fodmap tærtedejen

Blend grovvalsede havregryn og solsikkekerner til helt fint mel.

Skær det kolde smør i små tern, og smuldr dem i havremelet, til det har konsistens som sand.

Tilsæt salt, æg og olivenolie, og saml dejen. Pak din tærtedej ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

Tryk dejen ud i en tærteform, og bag den ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Forbered fyldet imens.

Sådan bager du tærten

Start med at forberede æggemasse og fyld.

Pisk æg, hytteost og salt sammen, og krydr med peber.

Steg baconen næsten sprød på en pande (eller i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter).

Skyl peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl spinaten grundigt, og snit det fint. Du kan sagtens bruge andet fyld i din tærte - se forslag her.

Forde fyldet på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys til sidst med fetatern.

Bag tærten ved 180 grader (almindelig ovnvarme) i ca. 30 minutter, til æggemassen er stivnet og fast.

Tag tærten ud, og lad den gerne stå og sætte sig i 5-10 minutter, inden du skærer i den.

Se også
Jeg kan også virkelig anbefale den her vildt gode low fodmap gryderet.

Indsendt af
d.
10.09.21.
Kategori:

Forslag til low fodmap-venligt fyld

Hvis du gerne vil have andet fyld i din tærte, kan jeg anbefale disse lækre low fodmap-venlige alternativer:

  • Tomater
  • Aubergine
  • Gulerod
  • Hokkaido græskar
  • Grønkål
  • Ost (f.eks. cheddar eller mozzarella)
  • Oksekød
  • Kylling
  • Skinke

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret eller frokost
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Hviletid: 30 min.
Samlet bagetid:
Samlet tidsforbrug: 1 time og 35 min.

Næringsindhold for tærten

pr. personhele tærten
Kalorier868 kcal3474 kcal
Kulhydrat32 g127 g
Protein34 g135 g
Fedt67 g268 g


Næringsindholdet pr. person er baseret på, at tærten rækker til 4 personer.

Næringsberegningen omfatter hele opskriften på low fodmap tærte - altså både tærtebunden, æggemassen og det foreslåede fyld. Se her hvordan vi beregner næringsindholdet.

Hvis du bruger andet fyld, vil tærtens næringsindhold naturligvis være lidt anderledes - men kun lidt, for størstedelen af både kalorier, kulhydrater, fedt og protein stammer fra tærtedejen og æggemassen.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem