Low FODMAP gryderet

Fantastisk Low FODMAP gryderet med kylling i en lækker cremet tomat-flødesovs. Retten er proppet med både grøntsager og smag og er super nem at bikse sammen, så den er perfekt til travle dage eller i en low FODMAP madplan.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Servér gryderetten med low fodmap-venligt tilbehør, f.eks. ris.
  • De lækre brunede kyllingefileter vendes i flødetomatsovsen til slut og varmes igennem.
Til 4 personer
  • 700 g kyllingeinderfilet
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olie
  • 4 peberfrugter (røde eller gule)
  • 2 gulerødder
  • 1/2 squash
  • 2 spsk paprika
  • 50 g tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 dl laktosefri fløde
  • 1 bdt persille

Serveringsforslag

  • ris eller glutenfri pasta

Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og brun dem af ved høj varme i olien. Forbered grøntsagerne imens.

Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern (husk at fjerne kerner og de hvide hinder først). Skræl gulerødder, og skær også disse i små tern. Skyl squash, og flæk den på langs. Fjern de våde kerner i midten, og skær ligeledes squashen i små tern.

Tag kyllingestykkerne op, når de er brunet af, og kom grøntsagerne i gryden. Svits dem i 5-10 minutter ved middel varme.

Tilsæt paprika og tomatpuré, og svits yderligere et par minutter.

Tilsæt hakkede tomater og laktosefri fløde, og lad gryderetten simre i ca. 5 minutter.

Læg de brunede kyllingefileter i sovsen, og lad retten simre yderligere 5 minutter.

Skyl persillen, og hak den fint. Rør den i gryderetten umiddelbart inden servering.

Servér f.eks. med ris eller glutenfri pasta til.

Se flere opskrifter på low FODMAP aftensmad

Indsendt af
d.
10.09.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid:

Næringsindhold for gryderetten

pr. personhele portionen
Kalorier552 kcal2207 kcal
Kulhydrat20 g79 g
Protein45 g179 g
Fedt33 g133 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på gryderetten - ikke ris, pasta eller andet tilbehør.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem