Low FODMAP kartoffelsalat

Rigtig lækker klassisk kartoffelsalat med en cremet krydderurtedressing i en Low FODMAP version, så den er helt uden laktose. Fantastisk tilbehør til f.eks. frikadeller, kylling, grillmad og andre skønne retter.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De kogte kartofler er vendt i den drøngode dressing og udgør en perfekt low fodmap kartoffelsalat.
Til 3 personer
  • 1 kg kartofler
  • 1 bdt persille
  • 2 bdt purløg
  • 300 g laktosefri creme fraiche
  • salt
  • peber

Før vi går videre med kartoffelsalaten, vil jeg lige tippe dig om min oversigt med nemme opskrifter til low fodmap diæten. Den gør en besværlig diæt lidt nemmere.

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.

Skyl både persille og purløg, og hak begge dele fint. Rør det sammen med laktosefri creme fraiche.

Smag dressingen til med salt og peber, og vend den sammen med de afkølede kartofler - så er din kartoffelsalat klar.

Servér den f.eks. til disse lækre low fodmap frikadeller.

Indsendt af
d.
16.09.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Køletid: 30 min.
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for kartoffelsalaten

pr. personhele portionen
Kalorier438 kcal1315 kcal
Kulhydrat58 g173 g
Protein11 g32 g
Fedt17 g51 g

Tip til en spændende variant af kartoffelsalaten

Du kan med fordel lave en lidt anderledes, men virkelig lækker variant af kartoffelsalaten, hvor kartoflerne ovnbages sammen med gulerødder (ligesom i denne low FODMAP madplan).

Skræl ca. 300 g gulerødder (til 3 personer), og skær dem i mundrette stykker. Vend gulerødder og kartoffelternene i 3 spsk olie, og krydr med salt og oregano.

Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Skyl imens to hoveder hjertesalat, og riv dem i mindre stykker. Anret salaten på et stort fad, og top med de ovnbagte kartofler og gulerødder. Servér med dressingen til eller hæld den over salaten umiddelbart inden servering - fortynd den evt. med lidt vand, så den er nemmere at hælde på salaten.

Se lige engang, hvor lækker salaten ser ud:

Salaten med ovnbagte kartofler og gulerødder i stedet for kogte

Hvor mange stjerner giver du?
Stem