Nem mexicansk lasagne med hakket oksekød

Nem og helt utrolig lækker mexicansk lasagne med hakket oksekød, peberfrugt, forårsløg samt tacosauce og spidskommen, som giver en fantastisk smag, uden at det bliver for stærkt. Smeltet cheddarost og creme fraiche sætter prikken over i’et og giver lige det sidste lækkerhed.

Til 4 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 2 peberfrugter
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 500 g tacosauce (jeg brugte en medium stærk, men du kan bruge lige den styrke, du har lyst til)
  • 250 g tomatsauce
  • salt
  • peber
  • ca. 12 lasagneplader
  • 200 g creme fraiche
  • 175 g revet cheddarost

Brun det hakkede oksekød af i olien.

Skyl imens peberfrugter, og skær dem i tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint (gem evt. lidt af den grønne del til at drysse med inden servering). Pil hvidløg, og hak dem fint. Kom grøntsagerne op til det hakkede oksekød, når det er brunet godt af.

Tilsæt spidskommen, tacosauce og tomatsauce, og lad kødsovsen simre lidt. Smag til med salt og peber.

Kom en lille smule kødsovs i bunden af et lasagnefad, og læg et lag lasagneplader ovenpå. Byg dernæst lasagnen op i en rækkefølge af kødsovs, creme fraiche, cheddarost og lasagneplader. Slut af med kun at komme kødsovs på toppen, og gem lidt creme fraiche og cheddarost.

Bag lasagnen ved 180 grader i 20 minutter. Tag den herefter ud, og fordel det resterende creme fraiche og cheddarost ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag lasagnene yderligere 20 minutter, til lasagnepladerne tilberedte. Drys evt. med lidt fintsnittet forårsløg inden servering.

Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem