Mørbradgryde

Denne fantastiske opskrift på mørbradgryde er hyggemad, når det er bedst. Mørt kød og bløde champignoner i cremet flødesauce, som kan serveres med alt fra kartofler, til ris eller brød.

Til 4 personer
  • 1 svinemørbrad
  • 2 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • 200 g bacontern
  • 4 løg
  • 400 g champignoner
  • 2 spsk paprika eller efter smag (jeg brugte det dobbelte, men det var også en meget mild paprika)
  • 200 g cocktailpølser eller alm pølser
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde

Tilbehør

  • kartoffelmos eller ris
  • Evt. hakket persille hvis du savner noget grønt

Afpuds mørbraden (fjern synlige sener og fedt), og skær den i skiver.

Bland hvedemel, salt og peber i en skål eller i en frysepose. Vend mørbradskiverne deri.

Steg baconternene i en gryde ved middel varme. Når de er gyldne, tages de op og lægges på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle).

Hak løgene, og skær champignonerne i skiver.

Kom mørbradskiverne i gryden, og brun dem i baconfedtet. Tilsæt løg, champignon og paprika. Lad det stege et par minutter.

Tilsæt pølser, hakkede tomater og tomatpure. Lad mørbradgryden koge op, og rør fløden i.

Lad det simre ved svag-middel varme, indtil det har den ønskede konsistens.

Server f.eks. mørbradgryde med kartoffelmos, ris og/eller brød. Drys de sprøde bacontern og evt. frisk persille over ved servering.

Indsendt af
d.
24.02.15.
Kategori:
Annonce

Antal kalorier i mørbradgryde

Denne opskrift indeholder ca. 885 kalorier pr. person. Søger du et lettere alternativ, så kan jeg anbefale denne sunde mørbradgryde med 42% færre kalorier.

Indsendt af
d.
24.02.15.
Kategori: