Langtidsstegt oksemørbrad

Tilbered den lækreste langtidsstegte oksemørbrad, så den bliver helt perfekt mør og saftig. Se temperatur og stegetider, så kødet bliver præcist, som du vil have det.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Kødet er lækkert når det er rosastegt.
Til 2 personer
  • ca. 350 g oksemørbrad
  • salt
  • peber
  • lidt olie eller smør

Sådan laver du helstegt oksemørbrad

Drys mørbraden med salt og peber og brun den i fedtstoffet på en varm pande.

Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad. Hvis du har et stegetermometer (anbefales), stikkes det ind i centrum af mørbraden.

Temperaturer og stegetid

Oksemørbraden skal steges ved 120 grader (almindelig ovnvarme). Se i skemaet her hvilken stegetid og centrumtemperatur, du skal stege oksemørbraden efter, afhængigt af det resultat, du gerne vil have.

KernetemperaturStegetid
Rare53 graderCa. 45 minutter
Medium rare57 graderCa. 50 minutter
Rosa60 graderCa. 60 minutter
Gennemstegt67 graderCa. 1:10 time


Lad kødet trække i 10 minutter inden det serveres.

Indsendt af
d.
19.01.11.
Kategori:

Tilbehør til langtidsstegt oksemørbrad

En frisk salat og de lækreste Pommes Anna-inspirerede kartofler passer perfekt til det møre oksekød:

Frisk salat til oksemørbradDet bedste kartoffel-tilbehør til oksemørbrad
Se flere forslag til tilbehør her

Fakta om opskriften:

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:

Hvor mange stjerner giver du?
Stem