Langtidsstegt oksemørbrad

Tilbered den lækreste langtidsstegte oksemørbrad, så den bliver helt perfekt mør og saftig. Se temperatur og stegetider, så kødet bliver præcist, som du vil have det.

  • Kødet er lækkert når det er rosastegt.
Til 2 personer
  • ca. 350 g oksemørbrad
  • salt
  • peber
  • lidt olie eller smør

Sådan laver du helstegt oksemørbrad

Drys mørbraden med salt og peber og brun den i fedtstoffet på en varm pande.

Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad. Hvis du har et stegetermometer (anbefales), stikkes det ind i centrum af mørbraden.

Temperaturer og stegetid

Oksemørbraden skal steges ved 120 grader (almindelig ovnvarme). Se i skemaet her hvilken stegetid og centrumtemperatur, du skal stege oksemørbraden efter, afhængigt af det resultat, du gerne vil have.

KernetemperaturStegetid
Rare51 graderCa. 45 minutter
Medium rare54 graderCa. 50 minutter
Rosa58 graderCa. 60 minutter
Gennemstegt63 graderCa. 1:10 time


Lad kødet trække i 10 minutter inden det serveres.

Tilbehør til langtidsstegt oksemørbrad

En frisk salat og de lækreste Pommes Anna-inspirerede kartofler passer perfekt til det møre oksekød:

Frisk salat til oksemørbradDet bedste kartoffel-tilbehør til oksemørbrad
Se flere forslag til tilbehør her

Fakta om opskriften:

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:

Publiceret d.
19.01.11.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem