Mørbrad i champignonsauce

Denne herlige opskrift på mørbrad med champignonsauce er den rene luksus. Først bliver mørbraden forkælet med en lækker marinade i 6 timer og til sidst med bacon og fløde.

  • Mørbraden gemmer sig under de lækre champignoner.
  • Lidt tættere på den cremede champignonsauce.

Til 4 personer

Klik her og få vores gratis e-kogebog med lækre retter, der passer sig selv i ovnen.

Fjern hinder og fedt fra mørbraderne med en skarp kniv, og kom dem i en frysepose.

Fjern det nederste af stilkene fra persillen. Skyl persille, timian og oregano. Brug tørrede krydderurter, hvis de friske ikke kan fås. Pres citronen, og knus hvidløget. Bland olivenolie, hvidløg, krydderurter og citronsaft sammen til en marinade. Hæld marinaden over mørbraderne, og læg dem på køl i ca. 6 timer.

Rens champignonerne for jord, og skær dem i skiver. Tag mørbraderne op af marinaden, og kom champignonerne op i marinaden.

Skær baconen i mindre stykker, og steg dem let sprøde på en pande. Smør et ildfast fad med lidt fedtstof, og kom så baconen heri.

Brun mørbraderne på alle sider i fedtstoffet fra baconen. Lad dem stege i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, og læg dem oven på baconen.

Brun champignonerne i samme pande sammen med evt. resterende marinade (champignonerne suger det meste marinade). Hæld dem bagefter over mørbraderne.

Kom vandet på panden, og lad det koge let. Tilsæt så fløden, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over mørbraderne.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. Kom stanniol over fadet, hvis retten bliver for mørk.

Server med en lækker salat, brød eller kartofler.

Indsendt af
d.
12.05.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.