Naanbrød på pande
Nemme naanbrød der steges på panden og pensles med hvidløgssmør, så de får den helt rigtige autentiske smag og passer perfekt til indiske retter.
Ingredienser
til 8 stk- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄4 tsk stødt koriander
- 3 dl yoghurt
- 1 dl mælk
- 70 g smør
- evt. 4 fed hvidløg
- evt. frisk koriander (kan sagtens udelades)
Sådan laver du naanbrød på panden
Bland salt, hvedemel, bagepulver og stødt koriander, og sigt det i en skål. Tilsæt yoghurt og mælk, og rør, til dejen er ensartet.
Smelt smørret, og pres hvidløgene ned i det smeltede smør.
Del dejen i det antal naanbrød, du vil bage, og rul den ud på et meldrysset bord, så hvert stykke dej bliver ca. 17-18 cm i diameter (evt. lidt længere på den ene led).
Varm en pande op til middelhøj varme. Bag naanbrødene et ad gangen på den tørre varme pande, til det har fået lidt mørkebrune pletter på begge sider.
Pensl straks den ene side med hvidløgssmørret.
Server f.eks. naanbrødene til indisk dahl, butter chicken eller en vegetarisk curry.
Tip:
Hvis man er til det, kan man også hakke noget frisk koriander helt fint og blande det i det smeltede smør, før det pensles på brødene.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det indiske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for hjemmelavede naanbrød på pande
| pr. person | hele portionen | |
|---|---|---|
| Kalorier | 288 kcal | 2305 kcal |
| Kulhydrat | 42 g | 334 g |
| Protein | 9 g | 70 g |
| Fedt | 9 g | 70 g |
Næringsindholdet pr. naanbrød tager udgangspunkt i, at der bliver 8 lige store brød.