Nem squashgratin med bacon

Luftig, let og lækker - den her squashgratin har bare det hele. Modsat en traditionel gratin skal der ikke laves en opbagning, da der bliver brugt mornaysauce og creme fraiche som base. Derfor er gratinen mega nem at lave, og kombinationen af bacon og squash smager intet mindre end helt fænomenalt.

starstarstarstarstar
5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 150 g bacon (enten i skiver eller i tern)
  • 1 squash
  • 1 bdt purløg
  • 6 æg
  • 150 g creme fraiche
  • 150 g mornaysauce
  • 3/4 tsk salt
  • 20 g revet parmesanost
  • 20 g rasp
  • ca. 20 g smør

Serveringsforslag

  • salat
  • rugbrød
  • smør

Steg baconen sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. Hvis du bruger skiver, skal baconen brækkes i mindre stykker efterfølgende. Skru efterfølgende ned på 180 grader.

Skyl squashen, og riv den på den grove side af rivejernet. Kom det op i et rent viskestykke, og vrid så meget vand ud som muligt. Klip eller hak purløget fint. Sæt squash og purløg til side til senere.

Del æggene i blommer og hvider. Sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk efterfølgende æggeblommerne sammen med creme fraiche, mornaysauce og salt. Tilsæt squash, purløg og bacon til æggeblommeblandingen, og fold dernæst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Bland revet parmesan og rasp sammen. Smør en form grundigt med smør, og fordel noget af raspblandingen på bund og sider af formen. Hæld gratinmassen op heri, og drys med raspblandingen ovenpå. Fordel resten af smørret ovenpå, og bag squashgratinen i ca. 30-35 minutter, til den er stivnet og gylden på toppen.

Servér gratinen med en lækker salat eller rugbrød og smør til.

Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem