Nem porregratin med skinke

Ekstra nem porregratin med skinke, purløg og mornaysauce, som giver en rigtig god smag. Med lidt rasp og smør på toppen får man tilmed en super dejlig sprød overflade.

Til 3 personer
  • 2 porrer
  • 1 spsk olie
  • 6 æg
  • 200 g mornaysauce
  • 20 g revet parmesanost
  • 100 g skinkestrimler
  • 1 bdt purløg
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • rasp
  • smør

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rens porrerne grundigt, skær toppene fra, og kassér dem. Snit porrerne helt fint, og kom dem op i et ildfast fad. Vend dem med olien, og sæt fadet i ovnen. Steg porrerne i 10 minutter. Tag dem herefter ud, og lad dem køle af. Forbered resten af gratinen, imens porrerne er i ovnen.

Del æggene i hvider og blommer - sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål.

Pisk æggeblommerne sammen med mornaysauce, revet parmesan og skinkestrimler. Skyl purløg, og klip eller hak det fint. Rør det i æggeblommemassen sammen med salt, peber og de afkølede porrer.

Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i æggemassen. Hæld gratinmassen op i et ildfast fad. Drys evt. med lidt rasp, og fordel lidt smørklatter på toppen.

Sæt fadet i ovnen, og bag porregratinen i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.

Indsendt af
d.
07.01.20.
Kategori:

Næringsindhold for porregratinen

pr. personhele portionen
Kalorier524 kcal1571 kcal
Kulhydrat17,5 g52,5 g
Protein29,4 g88,1 g
Fedt36,1 g108,3 g



Det er især æg og mornaysauce, der er kalorieholdige i denne opskrift, så hvis man ønsker at skrue ned for kalorierne, kan man lave retten med light mornaysauce. Eller man kan kaste sig over denne fedtfattige porregratin i stedet for.

Indsendt af
d.
07.01.20.
Kategori: