Nem gratin med skinke og grøntsager

Luftig og lækker gratin med skinke og dejlige grøntsager i form af squash, rødløg og peberfrugt. Gratinen er lavet med mornaysauce i stedet for den traditionelle opbagning og er derfor mega nem at bikse sammen.

Til 3 personer
  • 1/2 squash
  • 1 peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 6 æg
  • 150 g mornaysauce
  • 3/4 tsk salt
  • 200 g skinkestrimler
  • peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skyl squashen, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud, og skær den herefter i små tern. Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær også peberfrugten i små tern. Pil rødløg, og snit det fint. Skyl purløg, tør det godt, og klip eller hak det fint.

Del æggene i hvider og blommer, og sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål. Rør æggeblommerne sammen med mornaysauce og salt. Rør skinkestrimler og alle grøntsagerne i, og krydr med peber.

Pisk æggehviderne helt stive, og fold dem dernæst forsigtigt i æggeblommeblandingen. Kom gratinmassen op i et smurt ildfast fad, og bag den i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Indsendt af
d.
09.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.01.19.
Kategori: