Blomkålsgratin med bacon og kartofler

Den her lækre blomkålsgratin er ingen sag at bikse sammen, og den får selskab af kartoffeltern og fuldendes af lækker bacon på toppen.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Et lille drys purløg er prikken over i'et.
  • Lækker sprød bacon pryder på toppen på den lækre blomkålsgratin
Til 3 personer
  • 300 g kartofler
  • 1 blomkål
  • 2 spsk olie
  • salt
  • peber
  • 1 pk bacon i skiver

Gratin

  • 6 æg
  • 150 g hytteost
  • 1 1/2 tsk salt
  • peber

Til servering

  • evt. purløg

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl blomkål, og skær den ud i små buketter. Kom blomkålsbuketter og kartofler op i et ildfast fad, og vend det med olie samt salt og peber.

Læg baconskiverne ovenpå, og sæt fadet i ovnen. Forbag grøntsagerne i 25 minutter.

Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Sørg for at skålen til hviderne er helt ren.

Blend æggeblommerne sammen med hytteost, salt og peber.

Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i æggeblommeblandingen.

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen. Fjern baconskiverne fra toppen, og hæld hytteost-æggemassen over grøntsagerne. Vend det forsigtigt rundt, og læg baconen tilbage på toppen.

Skru ovnen ned på 180 grader. Sæt blomkålsgratinen i ovnen, og bag den i 25-30 minutter, til æggemassen har sat sig, og den er gylden på toppen.

Klip eller hak evt. lidt purløg, og drys det over gratinen inden servering.

Indsendt af
d.
13.04.21.
Kategori:

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier511 kcal1533 kcal
Kulhydrat22 g66 g
Protein31 g94 g
Fedt32 g96 g

Madplan med blomkålsgratinen

Blomkålsgratinen er med i en skøn madplan, der gør det billigt at spise økologisk. De 5 retter i madplanen er nemlig lavet med ingredienser, der allesammen er billige at købe økologisk.

Madplan med blomkålsgratin

Hvor mange stjerner giver du?
Stem