Blomkålsgratin med bacon og kartofler
Den her lækre blomkålsgratin er ingen sag at bikse sammen, og den får selskab af kartoffeltern og fuldendes af lækker bacon på toppen.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g kartofler
- 1 blomkål
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- 1 pk bacon i skiver
Gratin
- 6 æg
- 150 g hytteost
- 1 1/2 tsk salt
- peber
Til servering
- evt. purløg
Klargør bacon, blomkål og kartofler
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl blomkål, og skær den ud i små buketter. Kom blomkålsbuketter og kartofler op i et ildfast fad, og vend det med olie samt salt og peber.
Læg baconskiverne ovenpå, og sæt fadet i ovnen. Forbag grøntsagerne i 25 minutter.
Sådan laver du gratinmassen
Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Sørg for at skålen til hviderne er helt ren.
Blend æggeblommerne sammen med hytteost, salt og peber.
Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i æggeblommeblandingen.
Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen. Fjern baconskiverne fra toppen, og hæld hytteost-æggemassen over grøntsagerne. Vend det forsigtigt rundt, og læg baconen tilbage på toppen.
Skru ovnen ned på 180 grader. Sæt blomkålsgratinen i ovnen, og bag den i 25-30 minutter, til æggemassen har sat sig, og den er gylden på toppen.
Klip eller hak evt. lidt purløg, og drys det over gratinen inden servering.
Se også:
Blomkålsgratin med pølser
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 511 kcal | 1533 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 66 g |
Protein | 31 g | 94 g |
Fedt | 32 g | 96 g |
Madplan med blomkålsgratinen
Blomkålsgratinen er med i en skøn madplan, der gør det billigt at spise økologisk. De 5 retter i madplanen er nemlig lavet med ingredienser, der allesammen er billige at købe økologisk.