Frikadeller på bund af yoghurt

Når frikadeller bages i ovnen er de meget nemmere at lave. I denne opskrift bliver de bagt sammen med en bund af yoghurt, der smager dejligt sammen med frikadellerne. Retten er nem at lave og kan nydes af både store og små.

  • Kan f.eks. serveres med tzatziki og kartoffelkroketter.
Til 3 personer
  • 1 løg (lille)
  • 1/2 bdt persille
  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 3 spsk rasp
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber

Bund

  • 4 dl naturel yoghurt
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk paprika

Hak løg og persille fint, og bland det med kød, æg, mælk, havregryn, rasp, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen til en jævn fars.

Tænd ovnen på 200°.

Brug en ske og evt. din hånd til at forme frikadellerne. Placér dem i et smurt ildfast fad. Kom det i ovnen, og bag frikadellerne i ca. 18 minutter.

Lav yoghurt-bunden imens.

Pisk yoghurt, æg, salt og paprika sammen. Fordel blandingen jævnt omring frikadellerne, og kom fadet tilbage i ovnen i 30-45 minutter mere.

Retten er færdig, når yoghurtblandingen er koaguleret og har taget lidt farve.

Publiceret d.
16.05.03.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem