Frikadeller på bund af yoghurt
Når frikadeller bages i ovnen er de meget nemmere at lave. I denne opskrift bliver de bagt sammen med en bund af yoghurt, der smager dejligt sammen med frikadellerne. Retten er nem at lave og kan nydes af både store og små.
- 1 løg (lille)
- 1/2 bdt persille
- 400 g hakket svine- og kalvekød
- 1 æg
- 1/2 dl mælk
- 1 dl havregryn
- 3 spsk rasp
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Bund
- 4 dl naturel yoghurt
- 4 æg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk paprika
Hak løg og persille fint, og bland det med kød, æg, mælk, havregryn, rasp, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen til en jævn fars.
Tænd ovnen på 200°.
Brug en ske og evt. din hånd til at forme frikadellerne. Placér dem i et smurt ildfast fad. Kom det i ovnen, og bag frikadellerne i ca. 18 minutter.
Lav yoghurt-bunden imens.
Pisk yoghurt, æg, salt og paprika sammen. Fordel blandingen jævnt omring frikadellerne, og kom fadet tilbage i ovnen i 30-45 minutter mere.
Retten er færdig, når yoghurtblandingen er koaguleret og har taget lidt farve.