Græske frikadeller i ovn

Dejlige græske frikadeller, der tilberedes i ovnen og derfor er utroligt tidsbesparende. De bløde stykker feta, de soltørrede tomater og hvidløget giver frikadellerne en autentisk smag af græsk mad.

Til 4 personer
  • 100 g feta
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 800 g hakket oksekød eller kalvekød
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk tørret oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber

Smuldr fetaen groft, og hak de soltørrede tomater groft. Hak løg og hvidløg meget fint.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør farsen godt sammen. Form den til frikadeller, kom dem på et stykke bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter.

Hvis frikadellerne afgiver lidt fedt/blæver under bagningen, kan det nemt pilles af med en kniv eller ske, så de ser pæne ud.

Indsendt af
d.
06.10.15.
Kategori:

Næringsindhold for frikadellerne

pr. personhele portionen
Kalorier481 kcal1925 kcal
Kulhydrat13 g53 g
Protein50 g201 g
Fedt25 g100 g

Godt tilbehør

Server f.eks. med græske kartofler og tzatziki, eller hvad du nu har lyst til - dellerne passer til det meste.

Jeg serverer ofte de græske frikadeller sammen med ovnkartofler og denne populære blomkålstzatziki - det er en rigtig god måde at få lidt grøntsager ind i måltidet på.

Flere billeder

Ingredienserne til farsen:
Ingredienser i skålen

Klar til at komme i ovnen:
Frikadellerne på bagepladen

Annonce

Indsendt af
d.
06.10.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem