Græske frikadeller i ovn
Dejlige græske frikadeller, der tilberedes i ovnen og derfor er utroligt tidsbesparende. De bløde stykker feta, de soltørrede tomater og hvidløget giver frikadellerne en autentisk smag af græsk mad.
- 100 g feta
- 50 g soltørrede tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 800 g hakket oksekød eller kalvekød
- 2 æg
- 4 spsk rasp
- 2 spsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Smuldr fetaen groft, og hak de soltørrede tomater groft. Hak løg og hvidløg meget fint.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør farsen godt sammen. Form den til frikadeller, kom dem på et stykke bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter.
Hvis frikadellerne afgiver lidt fedt/blæver under bagningen, kan det nemt pilles af med en kniv eller ske, så de ser pæne ud.
Næringsindhold for frikadellerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 481 kcal | 1925 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 53 g |
Protein | 50 g | 201 g |
Fedt | 25 g | 100 g |
Godt tilbehør
Server f.eks. med græske kartofler og tzatziki, eller hvad du nu har lyst til - dellerne passer til det meste.
Jeg serverer ofte de græske frikadeller sammen med ovnkartofler og denne populære blomkålstzatziki - det er en rigtig god måde at få lidt grøntsager ind i måltidet på.
Flere billeder
Ingredienserne til farsen:
Klar til at komme i ovnen: