Ovnstegte frikadeller i fad med flødekartofler og grøntsager

Knaldgod alt-i-et fad med frikadeller, flødekartofler og grøntsager, der altsammen ovnsteges, så man kan slå fødderne op og slappe af, imens aftensmaden nærmest færdiggør sig selv. En helt perfekt opskrift til hverdage, hvor det gerne må være både ekstra nemt og lækkert.

Til 4 personer
  • 400 g gulerødder
  • 600 g kartofler
  • 2 rødløg (små)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl vand (kogende)
  • 5 dl fløde
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 squash
  • 100 g frosne ærter

Frikadeller

  • 2 rødløg (små)
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • peber

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i mundrette tern. Pil rødløg, og snit dem fint. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad.

Smuldr hønsebouillonterningen i det kogende vand, og rør rundt, så bouillonen opløses helt. Tilsæt fløde og salt, og hæld det over grøntsagerne i fadet.

Sæt fadet i ovnen, og giv det 30 minutter.

Skyl squash. Skær den igennem på langs, og fjern de våde kerner i midten. Skær squashen i fine tern. Sæt squash og ærter til side til senere.

Pil rødløgene (til frikadellerne), og hak dem fint. Kom rødløg op i en skål, og tilsæt hakket svinekød, æg, salt og peber. Ælt farsen grundigt sammen.

Tag fadet ud af ovnen, og tilsæt squash og ærter. Bland det forsigtigt sammen.

Form farsen til frikadeller, og læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet.

Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg det yderligere 25 minutter, til frikadellerne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre.

Se også:
Denne suveræne opskrift på farsbrød i fad med flødekartofler.

Indsendt af
d.
18.08.20.
Kategori:

Næringsindhold for ovnretten

pr. personhele portionen
Kalorier899 kcal3596 kcal
Kulhydrat48 g192 g
Protein37 g149 g
Fedt60 g240 g
Indsendt af
d.
18.08.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem