Rabarbercarpaccio – lækker dessert med rabarber

Hvis du skal lave en fin lille dessert med rabarber, er denne rabarbercarpaccio et godt bud. Den er smuk og lækker, og så er den tilmed nemt at lave. Rabarberne tilføjer en fin syrlighed, der står i perfekt kontrast til den søde vaniljeis.

Til 4 personer
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 60 g mandelflager
  • 8 kugler vaniljeis (små)
  • 4 tsk akaciehonning

Rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver, evt. lidt på skrå (Brug f.eks. en kartoffelskræller, et mandolinjern eller lignende). Kom dem i en skål, og vend dem med sukkeret. Lad rabarberne trække i sukkeret i 30-60 minutter.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, og lad dem køle helt af.

Anret rabarberskiverne på tallerkenerne, og kom to små kugler vaniljeis på hver tallerken. Jeg brugte en spiseske til at forme kuglerne.

Drys med mandelflagerne, og hæld akaciehonningen over desserten i en tynd stråle.

Server rabarbercarpaccioen straks, så isen ikke smelter.

Indsendt af
d.
25.07.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.07.17.
Kategori: