Rosenkålssalat med æbler og mandler

Frisk og lækker rosenkålssalat med æbler og ristede mandler. De fine rosenkålsblade forbliver rå, så de er super sprøde, og den dejlige dressing binder det hele perfekt sammen.

starstarstarstarstar_half
4,7  –  10 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g mandler
  • lidt salt
  • 150 g rosenkål
  • 1/2 æble
  • lidt citronsaft
  • 2 spsk persille

Dressing

  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie

Kom olivenolie på en pande, og rist mandlerne heri ved middel varme, til de har taget lidt farve. Drys med lidt salt.

Skyl rosenkålene grundigt, og skær stokken af. Pil så forsigtigt som muligt bladene af de små kålhoveder. Snit det inderste fint (det er ikke til at pille blade af denne del).

Skær æblet i fine tern, og vend ternene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Hak persille groft, og bland det sammen med rosenkålsbladene og æblestykkerne.

Dressing:
Rør dijonsennep, citronsaft, eddike og honning sammen i en skål. Pisk forsigtigt olivenolien i lidt ad gangen.

Server dressingen ved siden af, eller hæld den over salaten lige inden servering.

Indsendt af
d.
05.10.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.10.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem