Stegte rosenkål på panden

Se hvordan du bedst steger rosenkål på panden, så de bliver perfekt møre og får en dejlig stegeskorpe, der giver masser af smag.

  • De stegte rosenkål får den lækreste stegeflade og er klar efter blot tre minutter på panden.
  • Det giver en rigtig god smag, når de ristes på panden.
Til 2 personer
  • 200 g rosenkål
  • 30 g smør
  • salt
  • peber
  • Evt. bacon eller æble, parmesan, honning, hvidløg, mandler eller pinjekerner (se hvordan her)

Sådan steger du bedst rosenkål på panden

Skær stokken af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Skær dem i halve.

Varm en pande op ved høj varme (ca. trin 7 ud af 9 på komfuret).

Læg rosenkålene på panden med skærefladen nedad. Brun dem af i 1 minut.

Skru ned på middellav varme (trin 3 ud af 9), og tilsæt smør. Krydr med salt og peber, og steg 2-3 minutter ekstra, til rosenkålene er møre, men stadig har bid.

Servér de smørstegte rosenkål med det samme.

Se også:
Sprød rosenkålssalat med æbler og mandler

Tilføjelser der gør det ekstra lækkert

Hvis du vil lave rosenkål på en ny måde, er der masser af tilføjelser, der passer perfekt til og gør dem ekstra lækre.

Bacon

Start med at stege baconen sprød på den samme pande, som du vil stege rosenkålene på. Beregn ca. 20 g eller 2 skiver bacon per person.

Tag baconen af panden, læg det på fedtsugende papir, og steg rosenkålene i resten af baconfedtet på panden. Drys de halve stegte rosenkål med den sprøde bacon lige inden servering.

Et sprødt drys ristet bacon er prikken over i'et

Æble

Æble passer super godt til rosenkål, og du kan vælge enten at drysse lidt friske æbletern over inden servering, eller du kan stege lidt æbletern sammen med rosenkålene. Brug ca. 1/2 æble til 2 personer.

Parmesan

Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde flager af en parmesanost, og drys det over rosenkålene efter stegning. Du kan også rive parmesanen groft. Brug ca. 5-10 gram per person.

Tynde flager parmesan gør det ekstra lækkert

Honning eller hvidløg

Skal smagen have et sødt pift kan du lave de lækreste glaserede rosenkål ved at tilsætte honning sammen med smørret. Brug ca. 1 spsk honning til 2 personer.

Skal smagen derimod have et lidt krydret pift, kan du rive lidt frisk hvidløg over, som kan stege med det sidste minut af stegetiden. Brug 1 lille fed hvidløg til 2 personer.

Mandler eller pinjekerner

Du skal bruge ca. 30 g mandler eller pinjekerner. Start med at riste dem på en tør pande, til de har fået lidt farve. Tag dem af panden, og steg rosenkålene. Drys nødderne over umiddelbart efter - bruger du mandler, er det bedst at hakke dem groft, inden de drysses over.

Kan man tilberede frosne rosenkål på panden?

Ja, det kan du godt, men stegetiden er dobbelt så lang, da rosenkålene ikke kan skæres over inden stegning. Jeg vil dog klart anbefale at bruge friske rosenkål. De frosne er nemlig allerede blancherede, og derfor er det svært at stege dem, uden at de bliver overtilberedte.

Må man genopvarme stegt rosenkål?

Det må man godt, men da rosenkålen tilberedes yderligere ved genopvarmning, har de tendens til at blive lidt kedelige i smagen.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for smørstegte rosenkål

pr. personhele portionen
Kalorier161 kcal322 kcal
Kulhydrat5 g11 g
Protein5 g9 g
Fedt13 g26 g


Næringsberegningen dækker kun selve grundopskriften på smørstegte rosenkål - ikke tilføjelser såsom bacon, parmesan eller honning.

3 andre lækre opskrifter på pandestegte grøntsager

Se også disse super nemme opskrifter på grøntsager, der steges på panden:

Råstegte kartofler på pandenGulerødder på pandenSmørristet spidskål på panden

Publiceret d.
02.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem