Salat til frikadeller

Super nem salat, der er utroligt lækkert tilbehør til frikadeller. Den består nemlig af en sprød og frisk blanding af spidskål, æble, blåbær og mandler og får selskab af en dejligt cremet mormordressing med dild og persille.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Friske blåbær pynter på toppen af den sprøde spidskålssalat
  • Den cremede mormordressing gør salaten ekstra god til frikadeller
Til 3 personer
  • 1/2 spidskål
  • 1 æble
  • 125 g blåbær
  • 50 g mandler

Mormordressing

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk eddike
  • 2 dl fløde
  • 1/2 bdt dild
  • 1/2 bdt persille

Skyl spidskål, og snit det helt fint.

Skyl æble, og skær det i små tern.

Skyl blåbærrene, og lad dem dryppe af.

Hak mandlerne groft - du kan med fordel riste mandlerne, hvis du vil have ekstra smag ud af dem.

Bland spidskål, æble, mandler og blåbær sammen eller anret det i lag på et fad.

Mormordressing

Rør sukkeret ud i eddiken, og pisk fløden i.

Skyl dild og persille, og hak det fint. Rør det i dressingen.

Lad gerne dressingen stå og tykne i 5 minutter.

Server enten dressingen ved siden af spidskålssalaten eller vend salaten med dressingen, lige inden du serverer den til dine lækre frikadeller.

Indsendt af
d.
21.06.21.
Kategori:

Tip til mere fedtfattig dressing

Hvis du gerne vil spare lidt på fedtet i dressingen, kan du sagtens lave den med yoghurt naturel i stedet for.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid:

Hvor mange stjerner giver du?
Stem