Salat med avocado, feta og pinjekerner

Denne salat er på en gang frisk og cremet. De bløde stykker avocado og den cremede feta får selskab af gyldne, ristede pinjekerner og sprøde tomater, og hele herligheden rundes af med en let syrlig dressing med friskhakket persille. Salaten kan både serveres som tilbehør og som en ret i sig selv.

Til 4 personer
  • 1 hoved icebergsalat
  • 250 g cherrytomater
  • 55 g pinjekerner
  • 200 g feta (eller salatost, evt. i tern)
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld persille
  • saft og skal af 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • peber

Skyl icebergsalaten, og snit den fint. Skær cherrytomaterne i kvarte eller ottendedele. Rist pinjekernerne, og lad dem køle af.

Skær fetaen (eller salatosten) ud i tern, hvis det er nødvendigt.

Skær avocado ud i mundrette stykker, og hak persille fint. Kom avocado og persille op i en skål med citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber, og bland det sammen.

Bland alle ingredienser i en skål, eller anret salaten i portioner.

Se også:
Jeg kan også klart anbefale denne suveræne avocadosalat med mango.

Indsendt af
d.
26.01.16.
Kategori:

Dressinger, der passer godt til salaten

Hvis du gerne vil servere en lækker dressing til, kan du bruge en af disse fantastiske varianter:

Lækker creme fraiche dressingUltra cremet avocadodressingSuveræn honning-sennepdressing

Salaten kan dog også fint serveres uden en dressing til, da der både er avocado, olivenolie og feta til at gøre den dejligt cremet.

Næringsindhold

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier140 kcal421 kcal1686 kcal
Kulhydrat4 g11 g45 g
Protein4 g12 g49 g
Fedt12 g35 g141 g
Indsendt af
d.
26.01.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem