Sovs til bøf

Nok verdens bedste sovs til en god bøf, som endda kan laves i 2 nemme varianter - enten som en klassisk brun sovs eller som en super lækker favoritsovs.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Rigtig god sovs til bøf i to varianter, der er lækre til f.eks. ribeye, entrecote, hakkebøf eller oksemørbrad
Til 3 personer

Valgmulighed 1: Brun sovs

  • 3 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk majsstivelse (maizena)
  • ekstra 2 spsk vand til at opløse maizenaen i
  • salt
  • peber

Valgmulighed 2: Favoritsovs

  • 1 spsk tomatpuré
  • 1/2 spsk paprika
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk barbecuesauce
  • 1 spsk ketchup (kan godt undlades, men det er med til at give den helt rigtige smag af favoritsovs)
  • 3 dl vand eller afkog fra panden du har stegt bøfferne på
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk majsstivelse (maizena)
  • ekstra 2 spsk vand til at opløse maizenaen i

Valgmulighed 1: Brun sovs til bøf

Kom vandet på den pande, du har stegt bøfferne på, og kog panden af. Opløs bouillonterningen heri. Tilsæt fløde, og lad sovsen simre i 10 minutter.

Opløs maizenaen i vandet, og pisk det i sovsen. Lad sovsen simre yderligere 5 minutter, til sovsen er tyknet.

Tilsæt kulør, til du har den brune farve, du ønsker. Smag den brune sovs til med salt og peber.

Tip: Efter du har kogt panden af, kan du sigte væsken, så du undgår at få evt. stegesnask fra bøfferne med i sovsen.

Valgmulighed 2: Favoritsovs

Kom tomatpuré, paprika, dijonsennep, barbecuesovs og ketchup op i en gryde. Tilsæt halvdelen af vandet (eller afkog fra panden), og pisk det godt sammen. Tilsæt resten af vandet, og bring det i kog.

Tilsæt oksebouillonterningen, og rør, så den opløses. Skru ned, så sovsen simrer, og tilsæt fløde.

Rør maizenaen ud i vandet, og pisk det i sovsen.

Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag den til med salt og peber.

Se også:
Verdens bedste sauce med rødvin til oksemørbrad og andet oksekød

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Passer godt til: Ribeye, entrecote, engelsk bøf, tykstegsbøf, oksekød i det hele taget.

Næringsindhold for den brune sovs

pr. personhele portionen
Kalorier154 kcal462 kcal
Kulhydrat6 g18 g
Protein1 g3 g
Fedt14 g42 g


Næringsindhold for favoritsovsen

pr. personhele portionen
Kalorier180 kcal541 kcal
Kulhydrat11 g32 g
Protein2 g5 g
Fedt14 g43 g
Indsendt af
d.
20.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem