Sauce til oksemørbrad

Super velsmagende sauce med masser af saft og kraft, så den passer helt perfekt til et dejligt stykke oksemørbrad. Saucen afrundes perfekt af fløde, og er super god, når det skal være lidt luksus, f.eks. til nytår.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den lækre rødvinssauce er klar til at sætte prikken over i'et på en lækker menu med oksemørbrad
Til 3 personer
  • 1 løg (lille)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk balsamico
  • 4 dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste timian
  • 2 spsk oksefond (koncentreret)
  • 6 dl vand
  • peber
  • 1 dl fløde
  • lidt kulør
  • evt. majsstivelse

Pil løget, og hak det helt fint.

Smelt smørret i en gryde, og svits løget heri ved middel varme. Det må gerne brune en lille smule - det giver mere smag til saucen.

Tilsæt tomatpuré, og steg det med et minut. Tilsæt balsamico, rødvin, timian og laurbærblade, og bring det i kog.

Lad rødvinen reducere, til der kun er ca. 1/4 tilbage.

Tilsæt oksefond og vand, og lad saucen koge, til der kun er halvdelen tilbage. Hvis du vil have en glace, altså en mere koncentreret sauce, til din oksemørbrad, kan du se her hvordan du gør.

Sigt løg, timian og laurbærblade fra, og kom saucen tilbage i gryden.

Rør fløden i, og lad det simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør, til saucen har en passende brun farve.

Hvis du vil have en lidt tykkere konsistens på saucen, kan du røre lidt majsstivelse ud i vand, og piske det i saucen. Kog det op, til saucen tykner en smule.

Se også:
Lækker svampesauce til oksemørbrad

Indsendt af
d.
08.11.21.
Kategori:

Sådan laver du en lækker glace til din oksemørbrad

Følg opskriften som beskrevet, men efter fonden er tilsat, skal du i stedet lade saucen reducere, indtil der kun er 1/4 tilbage.

Pisk dernæst 25 g smør i den kogende sauce, så den bliver skinnende blank.

Obs! der kan være forskel på, hvor meget gelatine, der er i de forskellige slags oksefond, man kan købe, og derfor kan konsistensen på saucen variere tilsvarende. Hvis du synes, din glace er for tynd, kan du derfor jævne den med en smule majsstivelse rørt ud i vand.

Her er rødvinssaucen kogt ind til en glace

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Kogetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for saucen

pr. personhele portionen
Kalorier308 kcal925 kcal
Kulhydrat12 g36 g
Protein2 g7 g
Fedt17 g52 g


Næringsberegningen dækker opskriften på sauce (ikke glace). Der er ikke medregnet majsstivelse.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem