Spaghetti bolognese med grøntsager

En super lækker omgang spaghetti bolognese proppet med grøntsager, der både gør den klassiske hverdagsret sundere og giver ekstra meget smag. Skal det være ekstra luksus, kan hele herligheden serveres med revet parmesanost og et godt stykke brød til.

Til 8 personer
  • 4 gulerødder
  • 3 løg (små)
  • 2 spsk olie
  • 4 peberfrugter
  • 800 g hakket oksekød
  • 5 fed hvidløg
  • 1 squash
  • evt. 1 chili
  • 250 g tomatpuré
  • 2 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1600 g tomatpassata (eller hakkede tomater)
  • salt
  • peber
  • spaghetti til servering
  • evt. parmesanost til servering

Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern. Pil løg, og hak dem. Skyl peberfrugter, og fjern kerner samt de hvider hinder. Skær dem i tern. Svits gulerødder, løg og peberfrugt i olien ved middel varme i fem minutter.

Skub grøntsagerne til side, skru lidt op for varmen, og brun det hakkede oksekød godt af. Pil hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, hvis du vælger at komme det i. Skyl squashen, fjern de våde kerner i midten, og skær den i tern. Kom hvidløg, evt. chili og squash i gryden/panden, når oksekødet er brunet af, og steg i fem minutter.

Tilsæt koncentreret tomatpuré, oregano og timian, og svits det af i to minutter. Tilføj tomatpassata, og krydr godt med salt og peber. Lad kødsovsen simre 30 minutter.

Kog imens spaghettien efter anvisning på pakken, og servér evt. spaghetti bolognesen med revet parmesanost til.

Indsendt af
d.
08.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
08.01.19.
Kategori: