Kartoffelfad med kødsovs og mornaysauce
Det her kartoffelfad med mornaysauce og kødsovs smager vildt godt, og så er det en perfekt måde at få brugt rester af kødsovs på i en ny, spændende ret.
- 500 g kartofler (se hvad du kan bruge overskydende kartofler til)
- 200 g mornaysauce
- 100 g creme fraiche
- salt
- peber
- Ca. 1400 g kødsovs (jeg brugte kødsovsen fra denne opskrift)
- 75 g revet parmesanost
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Rør mornaysauce og creme fraiche sammen, og krydr blandingen med salt og peber.
Læg lidt kødsovs i bunden af et ildfast fad, og kom dernæst lidt af mornaysauceblandingen ovenpå. Drys med revet parmesanost, og læg et lag kartoffelskiver ovenpå. Fortsæt således med de øvrige lag, og slut af med et lag kartoffelskiver. Gem en smule af parmesanosten.
Sæt fadet i ovnen, og bag det i 35 minutter. Tag det herefter ud, drys med parmesanost, og bag kartoffelfadet yderligere 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Se også:
Dette super lækre græske kartoffelfad, der smager helt forrygende.
Er der kartofler tilovers?
Hvis du har kartofler i overskud efter at have lavet retten, kan du bruge dem i disse lækre retter:Kylling i fad med bacon på cremet grøntsagsbund
Mega nem svensk pølseret i ovn
Lækker biksemad i ovn
Næringsindhold for kartoffelfadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 647 kcal | 2587 kcal |
Kulhydrat | 52 g | 209 g |
Protein | 37 g | 148 g |
Fedt | 29 g | 116 g |