Oksekød i fad med låg af blomkålsmos

Dejlig opskrift på oksekød i fad med låg af cremet blomkålsmos - en virkelig god kombination, der er propfyldt med smag. Retten er tilmed LCHF og perfekt, hvis du gerne vil undgå kulhydraterne.

Til 4 personer

Oksekød

  • 2 stængler bladselleri
  • 2 peberfrugter
  • 2 løg (små)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g tomatpuré
  • ca. 400 g tomatsauce
  • salt
  • peber

Blomkålsmos

Start med at lave oksekødet. Skyl bladselleri og peberfrugt, og skær begge dele i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme.

Skub grøntsagerne lidt ud til siden på panden, og tilsæt det hakkede oksekød. Brun det godt af ved lidt højere varme. Tilsæt koncentreret tomatpuré, og steg det med et par minutter. Tilsæt tomatsauce, og lad det simre, imens blomkålsmosen laves.

Fjern bladene fra blomkålene, og skær dem i mindre buketter. Skær den yderste grove del af stokken, og skær den herefter i små tern. Kog blomkålen i ca. 10 minutter, til de er helt møre og nemme at mose.

Hæld vandet fra blomkålen, og tilsæt smør. Blend det hele til en helt glat blomkålsmos. Krydr godt med salt og peber.

Kom kødsovsen op i et ildfast fad, og fordel blomkålsmosen ovenpå. Bag retten i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Indsendt af
d.
19.06.19.
Kategori:
Annonce

Størrelsen på blomkål

Blomkål kan variere meget i størrelse. I denne opskrift er der brugt mellemstore blomkålshoveder, der vejer ca. 500 g pr. stk. (vægten er uden blade men med stokken). Til 4 personer skal der derfor i alt bruges ca. 1 kg blomkål i alt (inkl. stokken).

Indsendt af
d.
19.06.19.
Kategori: