Nem spaghetti med kødboller i ovn

Nem og lækker spaghetti med kødboller, der alt sammen bages i et fad i ovnen. Dét er hurtig hverdagsmad, som kan tilberedes på meget kort tid og samtidig smager helt forrygende.

4,5  –  6 stemmer  –  Stem her
  • Mhm, en lækker, nem og hurtig ret.
  • Spaghetti med pastasauce og kødboller i fad.
  • Her er kødbollerne formet og placeret i tomatsaucen.
  • Retten drysses med ost, og bages yderligere 10 minutter.
  • Virkelig nem opskrift på spaghetti med kødboller, der bages i ovnen.
Til 4 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • peber
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 250 g spaghetti
  • 420 g pastasauce
  • 4 dl vand
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 75 g revet ost
  • evt. friske krydderurter til topping

Fremgangsmåde:

Kom hakket oksekød i en skål. Pil og hak løg og hvidløg, og rør det sammen med kødet. Bland salt, peber, æg og rasp i, og rør det sammen til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 15-30 minutter.

Knæk spaghettien over på midten, og læg den i et fad, hvor der er plads til alle ingredienserne. Hæld pastasaucen henover. Hæld så vand og krydderier i det tomme pastasauce-glas, sæt låg på, og ryst det. Hæld blandingen over spaghettien. Rør saucen så godt sammen som muligt.

Form farsen til kødboller, og placér dem i tomatsaucen. Læg stanniol over fadet, og bag det i 30 minutter ved 200 grader. Fjern stanniol, og drys ost hen over retten. Bag den i yderligere 10 minutter, eller til kødbollerne er gennemstegte og spaghettien al dente. Drys evt. den færdige ret med friske krydderurter.

Prøv også:
Mega lækkert pastafad med hakket oksekød.

Kan retten fryses?

Jeg vil ikke anbefale at fryse retten, da spaghetti godt kan miste for meget konsistens ved frysning.

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier567 kcal2267 kcal
Kulhydrat57 g227 g
Protein42 g170 g
Fedt17 g70 g
Indsendt af
d.
29.09.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem