Spansk kartoffelsalat

Spansk-inspireret kartoffelsalat med chorizo og en rigtig god dressing.

Til 2 personer
  • 800 g kartofler
  • 150 g chorizopølse
  • 6 spsk olie (til stegning og dressing)
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater
  • 1 rødløg (lille)
  • 25 g soltørrede tomater
  • evt. 100 g oliven
  • salt
  • peber
  • Evt. 1 spsk rødvinseddike eller anden eddike (kan sagtens udelades)

Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand til de er møre (men stadig faste). Jeg kogte dem i ca. 15 minutter, men hvis det er store kartofler skal de måske have lidt mere.

Fjern skind/papir fra chorizoen og skær den i skiver. Steg skiverne i olien på en pande ved middel varme, til de begynder at tage farve. Læg dem derefter på en tallerken med et par stykker køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.

Skyl peberfrugten og skær den i grove stykker (skal alligevel blendes senere). Steg stykkerne i olien på panden, til de er helt møre. Lad dem derefter køle af.

Skyl hjertesalat, agurk og tomater. Skær salaten i strimler, agurken i halve skiver og tomaterne i både. Pil rødløget og skær det i halve skiver. Skær de kogte kartofler i mundrette stykker.

Bland kartoffelsalaten sammen i en skål eller et fad. Oliven kan evt. blandes i salaten eller serveres ved siden af.

Spansk dressing med smag af chorizo

Kom den stegte peberfrugt og olien fra panden op i en skål sammen med soltørrede tomater. Blend med en stavblender til dressingen har en jævn konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike. Dressingen kan naturligvis også blendes i en alm. blender, hvis du ikke har en stavblender.

Servér dressingen ved siden af, eller vend den sammen med kartoffelsalaten. Jeg synes det bliver bedst, hvis det vendes sammen.

Velbekomme!

Indsendt af
d.
25.09.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.09.18.
Kategori: