Spidskålssalat med sojamandler

Spændende spidskålssalat med sprøde sojamandler og en skøn thai-inspireret dressing.

Til 4 personer

Sojamandler

  • 200 g mandler
  • ca. 2 dl sojasauce eller til det dækker mandlerne

Spidskålssalat

  • 1/2 hoved spidskål
  • 4 forårsløg
  • 1 rød chili
  • evt. 1 håndfuld frisk mynte eller koriander (kan sagtens udelades)

Forslag til dressing

  • 2 spsk honning
  • 4 spsk peanutbutter eller mandelsmør
  • 1 dl olie
  • 4 spsk limesaft
  • salt (dressingen skal ikke være for salt, da soyamandlerne er salte)
  • peber

Sojamandlerne:

Kom mandlerne i en skål og hæld sojaen over, så det dækker. Lad mandlerne trække i sojaen i minimum 20 minutter.

Tænd ovnen på 150 grader. Hæld sojaen fra mandlerne, og kom dem op på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 15 minutter, men pas på at de ikke får for meget. Lad dem derefter køle af.

Spidskålssalaten:

Skyl spidskålen eller fjern de yderste blade, hvis det er nødvendigt. Snit kålen i så tynde strimler som muligt.

Rens forårsløgene og snit dem på skrå. Skyl chilien og flæk den på langs. Fjern kernerne og den lyse "hinde" og snit chilien fint.

Skyl mynte eller koriander og lad det dryppe godt af. Dup det evt. helt tørt med lidt køkkenrulle. Fjern de groveste stilke.

Bland spidskålssalaten sammen og servér med sojamandlerne og evt. denne lækre dressing:

Dressing der passer perfekt til salaten:

Rør honning sammen med peanutbutter eller mandelsmør (det kan være svært at få mandelsmør i supermarkedet, så jeg brugte peanutbutter).

Rør olien i lidt ad gangen, så dressingen kan nå at absorbere den. Rør limesaften i og smag til med salt og peber.

Hvis du bruger en grov/crunchy peanutbutter, kan du evt. blende dressingen med en stavblender eller lignende.

Indsendt af
d.
01.08.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.08.17.
Kategori: