Veganske frikadeller

Nemme veganske frikadeller med edamamebønner, krydderurter og et lille friskt strejf af citron.

Til 2 personer
  • 2 stilke frisk basilikum (eller tørret)
  • 300 g edamamebønner (udbælgede)
  • saften af 1/2 citron
  • 2 stilke frisk timian (eller tørret)
  • 2 stilke frisk oregano (eller tørret)
  • 2 stilke frisk basilikum (eller tørret)
  • urtesalt eller alm. salt
  • peber (friskkværnet)
  • 1 løg
  • Ca. 1 spsk olie til stegning

Kog edamamebønnerne i 3 minutter. Hæld vandet fra. Kom bønnerne i en skål og blend med en stavblender til massen er jævn og hænger godt sammen.

Riv bladene af krydderurtestilkene og hak dem fint (tørret timian/oregano/basilikum kan også bruges). Bland dem i edamamemassen sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber.

Hak løget fint og bland det i massen. (Det kan være lettere at ælte det hele sammen med hænderne end at bruge en ske).

Form massen til frikadeller og steg i olie på en pande ved medium varme i ca. 12 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte.

Servér f.eks. de veganske frikadeller med kartofler og salat, i pitabrød eller tag dem med i madpakken.

Indsendt af
d.
03.06.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.06.16.
Kategori: