Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Japansk mad - Japanske opskrifter

Japanske opskrifter såsom opskrift på sushi og andet traditionel japansk mad. Ofte er retterne fyldt med sunde ingredienser som for eksempelvis grøntsager og fisk.

  • Sushi
        Det er virkelig svært at stikke sådan en omgang kylling katsu, for det smager drøngodt.
        Kylling katsu

        Den lækreste kombination af friteret kylling og cremet karrysovs. En drøngod japansk ret, der ikke er blevet populær uden grund.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 løg
        • 4 fed hvidløg
        • 1 spsk ingefær
        • 200 g gulerødder
        • 1 spsk olie
        • 3 spsk karry
        • 2 ds kokosmælk
        • 4 dl vand
        • 2 hønsebouillonterninger
        • 2 spsk majsstivelse (eller meljævning)
        • salt
        • ca. 600 g kyllingefilet
        • 50 g rasp (gerne pankorasp)
        • 25 g mel
        • 2 tsk salt
        • 2 æg
        • ca. 6 spsk olie til stegning
        • ris eller nudler
        • forårsløg til pynt
        Sådan en omgang tangsalat er både sprængfyldt med vitaminer og god smag
        Tangsalat

        Lækker hjemmelavet tangsalat med en dejlig smag af soja, agurk, hvidløg og ingefær.

        Smugkig på ingredienser
        • 200 g wakame tang - jeg brugte optøet tang fra frost (se her hvis du vil bruge tørret tang)
        • 3 spsk sojasauce
        • 2 spsk riseddike (eller almindelig eddike)
        • 2 spsk sesamolie
        • 2 tsk sukker
        • 1/4 tsk hvidløg (fintrevet)
        • 1/4 tsk ingefær (fintrevet)
        • 1/4 agurk
        • evt. 1/2 rød chili
        • 2 spsk sesamfrø
        Lækker opskrift på klassisk japansk ramen
        Ramen - vegetar opskrift

        Virkelig god opskrift på klassisk japansk nudelsuppe også kaldet ramen. Her er det en vegetar variant med tofu, æg og masser af friske grøntsager.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 pk tørrede shiitakesvampe (à 20 g)
        • 5 dl grøntsagsfond
        • 2 spsk smør (til stegning)
        • 4 fed hvidløg
        • 2 spsk olie
        • 1 tsk sesamolie
        • 1 gulerod
        • 2 spsk ingefær
        • 1 løg
        • 1 l vand
        • 2 spsk sojasauce
        • 2 spsk fiskesauce
        • 1 spsk risvin
        • 1 1/2 tsk tahin
        • 1 tsk sukker
        • 1 pk tofu
        • 2 spsk sojasauce
        • 1 1/2 spsk olivenolie
        • 1 tsk østerssauce
        • 1 tsk fiskesauce
        • salt
        • peber
        • 3 forårsløg
        • 1 løg
        • bønnespirer
        • 1 gulerod
        • 4 æg
        • 4 håndfulde spinat
        • 1 pk ramen nudler
        Californiaruller smager fantastisk og er nemme at lave.
        California makirulle

        Californiaruller er en meget populær sushivariant. Her kan du se, hvordan du laver en klassisk california makirulle med de rigtige ingredienser.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 noritang-plade
        • 50 g krabbestænger
        • sushiris (kogt efter anvisning på pakken)
        • avocado overhældt med lidt citron
        • agurk (skrællet og i tændstikstykker)
        • evt. lidt mayonnaise
        Hjemmelavet sushi er bare for lækkert - især inside out modellen med laks
        Hjemmelavet inside out sushi med laks

        Ultra lækre hjemmelavet inside out sushi fyldt med laks og agurk og pyntet med cremet avocado og spicy chilimayonnaise. Det er virkelig en showstopper, der ovenikøbet smager forrygende.

        Smugkig på ingredienser
        • 150 g sushiris
        • 1 spsk riseddike
        • 1 tsk sukker
        • 100 g laks
        • 1/4 agurk (flækket på langs)
        • 3 noritang-plader
        • 2 avocadoer
        • chilimayonnaise
        • Sriracha sauce
        Simpelt og lækkert er essensen af disse hjemmelavede sushi med rejer
        Hjemmelavet sushi med rejer

        Hjemmelavet sushi er både sjovt at lave og virkelig lækkert. I denne opskrift fyldes makirullerne med rejer, agurk og dild, der tilsammen giver en lækker nordisk smag til den japanske klassiker.

        Smugkig på ingredienser
        • 150 g sushiris
        • 1 spsk riseddike
        • 1 tsk sukker
        • 1/4 agurk (flækket på langs)
        • 1 håndfuld dild
        • 150 g rejer
        • 3 noritang-plader
        • 3 tsk mayonnaise
        • sojasauce
        En skål japansk nudelsuppe med æg, forårsløg og svampe
        Japansk nudelsuppe

        Aromatisk japansk nudelsuppe med friske forårsløg, kylling, ristede sesamfrø, champignon og smag af løg, hvidløg og chili - selvfølgelig med skønne nudler i.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 løg
        • 1 spsk olie
        • 2 fed hvidløg
        • 1 rød chili
        • 1 l vand
        • 2 spsk østerssauce
        • 1 spsk fiskesauce
        • 1 terning hønsebouillon
        • 1 tsk sojasauce
        • 1 bdt forårsløg
        • 3 æg
        • 2 spsk sesamfrø
        • ca. 200 g kyllingebryst (eller kalkunbryst)
        • 1 spsk olie
        • 1 tsk paprika
        • salt
        • peber
        • 250 g champignoner
        • ekstra smør (til stegning)
        • ca. 200 g nudler
        • salt
        • peber
        Annonce
        Et par lækre fiskefrikadeller.
        Japanske fiskefrikadeller

        Nemme fiskefrikadeller af færdiglavet fiskefars og ris samt forårsløg, chili og ingefær, der giver en dejlig japansk-inspireret smag.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g ris (100 gram ukogte ris svarer til ca. 250 gram kogte)
        • 2 dl vand til kogning
        • 4 forårsløg
        • 1 rød chili
        • 2 spsk ingefær (finthakket)
        • 400 g færdigrørt fiskefars (kan købes i de fleste supermarkeder)
        • olie til stegning
        • f.eks. chilimayonnaise og en af de lækre salater med spidskål i kategorien med fiskefrikadelle tilbehør
        Fantastisk tuntatar med ristede sesamfrø på toppen.
        Tuntatar med wasabi

        Den bedste opskrift på tuntatar med wasabi, syltet ingefær og ristede sesamfrø.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • 25 g sesamfrø
        • 25 g wasabi
        • 1 spsk sojasauce
        • 50 g syltet ingefær (ligesom det der bruges til sushi)
        • 400 g tun (rå)
        Flot og lækker sushi.
        Laksetataki

        En herlig sushiopskrift med frisk laks, lidt olie og sesamfrø. Laksen skal kun lige svitses i kanten, så den stadig er rå og blød inden i.

        Smugkig på ingredienser
        • 300 g laks (frisk)
        • 1 spsk olie
        • 1 dl sesamfrø
        Flot anrettet på fad til 2 personers hygge.
        Sashimi med tun og laks

        En af de helt klassiske sushiretter, som er sprængfyldt med dejlig tun og laks. Serveres med gode grøntsager.

        Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
        • ca. 120 g laks (frisk)
        • ca. 120 g tun (frisk)
        • 2 spsk sesamfrø (gerne en blanding af sorte og hvide)
        • 2 spsk ingefær
        • 5 radiser
        • 1 bdt forårsløg
        • 1 avocado
        • 1/4 agurk
        • 1 gulerod
        • 1 limefrugt
        • 3 spsk sojasauce
        • wasabi
        Her er tuntatakien serveret med en asiatisk salat.
        Tuntataki

        Tuntataki er simpelt at lave. Tunen skal kun have ganske kort tid på panden, så den er stegt i kanten, men stadig rå indeni.

        Smugkig på ingredienser
        • ca. 250 g tun (frisk)
        • 1 spsk sesamolie eller anden madolie
        • 3 spsk sesamfrø
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025