Nem blomkålssuppe

Med meget få ingredienser er det utroligt nemt at lave denne lækre blomkålssuppe, hvor blomkålens let nøddeagtige sødme virkelig træder frem. Suppen bliver på naturlig dejligt cremet, og her er den toppet med sprød bacon og fintsnittede purløg, men du kan sagtens bruge lige det, du har lyst til som topping.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier m.m.Madplan med blomkålssuppe

xxxxxxxxxi
4,7  –  3 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 3 løg
  • 1 blomkål (stort)
  • 1 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • salt
  • peber

Topping

  • Evt. bacon
  • Evt. purløg

Snit løgene, og svits dem i olien ved middel-svag varme, til de bliver klare og bløde.

Snit blomkålen i små stykker, og kom dem i gryden sammen med vand og bouillonterninger. Lad det koge i 10-15 minutter, indtil blomkålen er mør.

Blend blomkålssuppen, og smag den til med salt og peber.

Som topping kan du stege noget bacon sprødt på en pande samt snitte noget purløg og drysse det ovenpå suppen.

Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori:

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier134 kcal403 kcal
Kulhydrat13 g40 g
Protein7 g21 g
Fedt5 g14 g


*I ovenstående næringsberegning er der beregnet 30 gram bacon pr. person.

Kan suppen fryses?

Ja, blomkålssuppen kan sagtens fryses ned. Frys den evt. ned i portionsstørrelser, så det er let at tage op til lige præcis det antal personer, der skal spise med.

Madplan med blomkålssuppen

Opskriften indgår i en lækker og sund madplan, hvor man får både opskrifter og en samlet indkøbsliste. Klik her og få den med det samme.

Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem