Nem blomkålssuppe
Med meget få ingredienser er det utroligt nemt at lave denne lækre blomkålssuppe, hvor blomkålens let nøddeagtige sødme virkelig træder frem. Suppen bliver på naturlig dejligt cremet, og her er den toppet med sprød bacon og fintsnittede purløg, men du kan sagtens bruge lige det, du har lyst til som topping.
Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier m.m.Madplan med blomkålssuppe
- 3 løg
- 1 blomkål (stort)
- 1 l vand
- 2 hønsebouillonterninger
- salt
- peber
Topping
- Evt. bacon
- Evt. purløg
Snit løgene, og svits dem i olien ved middel-svag varme, til de bliver klare og bløde.
Snit blomkålen i små stykker, og kom dem i gryden sammen med vand og bouillonterninger. Lad det koge i 10-15 minutter, indtil blomkålen er mør.
Blend blomkålssuppen, og smag den til med salt og peber.
Som topping kan du stege noget bacon sprødt på en pande samt snitte noget purløg og drysse det ovenpå suppen.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 201 kcal | 603 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 40 g |
Protein | 10 g | 29 g |
Fedt | 11 g | 33 g |
*I ovenstående næringsberegning er der beregnet 30 gram bacon pr. person.
Kan suppen fryses?
Ja, blomkålssuppen kan sagtens fryses ned. Frys den evt. ned i portionsstørrelser, så det er let at tage op til lige præcis det antal personer, der skal spise med.
Madplan med blomkålssuppen
Opskriften indgår i en lækker og sund madplan, hvor man får både opskrifter og en samlet indkøbsliste. Klik her og få den med det samme.