Rødvinsmarineret oksemørbrad

Populær opskrift på rødvinsmarineret oksekød. Server med bådkartofler så har du en rigtigt festmiddag.

Til 5 personer
  • 1/4 tsk peber (groftmalet)
  • 1 kg oksemørbrad
  • 3/4 tsk salt
  • 2 spsk smør
  • 150 g champignoner

Marinade

  • 1 tsk peberkorn (knuste)
  • 1 1/2 fed hvidløg (friskpresset)
  • 2 spsk olie
  • 2 1/2 dl rødvin
  • 2 spsk kinesisk sojasauce

Først blandes ingredienserne til marinaden. Kødet lægges i en frysepose og marinaden hældes ved. Posen lukkes godt til og kødet marineres i 8-24 timer. Kødet vendes en gang imellem.
Kødet tages op af marinaden. Fedtstoffet smeltes i en gryde og kødet brunes på alle sider. Salt og peber drysses over.
Herefter hældes 1 deciliter af marinaden ved og kødet steges under låg i 20 minutter. Dernæst skæres champignonerne i skiver og lægges i gryden. Kødet steges igen i cirka 10 minutter. Man kan evt. komme lidt mere af marinaden ved. Når kødet har kogt færdigt lades den hvile cirka 15 minutter.
Til sidst skæres kødet ud i skiver og serveres med champignonerne.

Indsendt af
d.
30.08.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.08.07.
Kategori: