Bagt kartoffelmos

Klassisk kartoffelmos er godt - bagt kartoffelmos er bedre. Bagt og krydret kartoffelmos er endnu bedre! Her krydres den med smagsgivende løg samt paprika og cayennepeber, som giver et krydret anstrøg til den ellers milde ret. Den er solid, mættende og især god til forskellige former for gryderetter.

starstarstarstarstar_border
4,0  –  2 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 10 kartofler (skrællede)
  • 180 g smør eller margarine
  • 2 løg eller rødløg (finthakkede)
  • 200 g creme fraiche 18%
  • cayennepeber efter smag
  • 1 tsk paprika

Kog kartoflerne. Varm ovnen op til 175 grader. Smør en 24-26 cm tærteform med smør eller margarine.

Smelt 4 spiseskefulde smør på en pande og lad løgene simre deri i cirka 5 minutter. Hæld kartoflerne i en si og lad vandet dryppe fra. Mos kartoflerne og tilsæt smør (det der er tilbage af de 180 gram), creme fraiche og cayennepeber. Rør det godt sammen og hæld det i tærteformen.

Drys med løg og paprika. Bag i 30 minutter.

Indsendt af
d.
11.02.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.02.08.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem