Gryderet med kartoffelmos

Mega god gryderet med kylling, bacon og svampe, der serveres med en lækker kartoffelmos til. Inspireret af en dejlig bøf stroganoff med cremet sovs - den er bare hurtigere at lave.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den lækreste gryderet med kylling og paprikasovs, der serveres med kartoffelmos til.
  • Den sprøde bacon kan drysses over, så det ikke bliver blødt
  • Kartoffelmosen er den perfekte makker til sovsen og de lækre grøntsager.
Til 4 personer
  • 300 g champignoner eller andre svampe
  • 2 løg (små)
  • 200 g bacontern
  • 600 g kyllingefilet
  • 1 dl hvedemel
  • evt. 2 spsk olie
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 4 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 4 dl fløde
  • salt
  • peber
  • evt. 1 bdt persille

Kartoffelmos

  • 1600 g kartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk

Sådan laver du gryderetten

Start med at forberede grøntsagerne. Rens champignonerne grundigt, og snit dem i tynde skiver. Pil løg, og hak dem fint.

Steg baconternene sprøde ved middelhøj varme. Skær imens kyllingefileterne i mundrette stykker. Krydr hvedemelet med salt og peber, og vend kyllingestykkerne heri.

Tag de sprøde bacontern op af gryden, og læg dem på fedtsugende papir. Brun kyllingestykkerne af ved høj varme i det resterende baconfedt i gryden. Tilsæt evt. lidt olie, hvis der mangler fedtstof.

Tag de brunede kyllingestykker op, og sæt dem til side til senere.

Svits champignonerne af ved høj varme i 2-3 minutter, til de tager lidt farve. Skru ned til middellav varme, og kom løgene i gryden. Svits yderligere 5 minutter.

Tilsæt paprika, tomatpuré, vand og hønsebouillonterning, og bring retten til en simren. Rør fløden i, og kom kyllingestykkerne og baconen tilbage i gryden (gem evt. lidt af de sprødstegte bacontern til at drysse over gryderetten inden servering).

Lad retten simre ved svag varme i 15-20 minutter - lav kartoffelmosen imens. Smag til med salt og peber. Hak evt. persille fint, og rør det i gryderetten inden servering.

Sådan laver du kartoffelmosen

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom kartoffelternene i en gryde, og dæk med vand.

Bring kartoflerne i kog, og kog dem, til de er helt møre, og går i stykker, når du stikker i dem med en gaffel.

Hæld vandet fra, og mos kartoflerne enten med en gaffel eller en håndmikser. Rør smør og mælk i, og smag godt til med salt og peber.

Se også:
Hakket oksekød med kartoffelmos låg i ovn

Tip: Lav retten med andet kød

Du kan sagtens lave gryderetten med f.eks. hakket svinekød eller oksekød, hvis du hellere vil det. Du kan også fint bruge kød i tern, men så kan simretiden være lidt længere.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Svampe, paprika, fløde, bacon
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for gryderet og kartoffelmos

pr. personhele portionen
Kalorier1298 kcal5193 kcal
Kulhydrat87 g347 g
Protein53 g213 g
Fedt80 g321 g


Næringsberegningen omfatter både gryderetten og kartoffelmosen. Der er ikke medregnet olie til stegning, da baconfedtet plejer at være tilstrækkeligt fedtstof.

Indsendt af
d.
14.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem