Oksemørbrad stegt i cognac

Oksemørbrad stegt i cognac smelter i munden. Det er også sjovt at tilberede, hvis man ellers tør flambere. Det er ikke så svært, som det lyder, se her hvordan.

Til 4 personer
  • 4 skiver oksemørbrad (600-700 gram)
  • 1 spsk peber (nykværnet)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 spsk smør
  • 4 cl cognac
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk kinesisk sojasauce

Rens kødet for fedt og drys det med salt og peber. Smelt 2 spiseskefulde smør på en pande. Brun kødet i 2-3 minutter, på hver side. Tag panden af varmen. Hæld cognac over og sæt ild til. Lad det brænde ud. Læg kødet på en tallerken og pak det i sølvpapir.
Hæld fløden på panden og kog saucen op. Smag til med sojasauce og evt. lidt salt. Tilsæt creme fraiche og 1 spiseskefuld smør. Herefter må saucen ikke koge.
Hæld saucen over kødet og servér med ovnbagte kartofler.

Indsendt af
d.
12.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.11.08.
Kategori: