Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Oksemørbrad - Opskrifter med oksemørbrad

Oksemørbrad er rigtigt godt til festlige lejligheder som f.eks. nytårsaften. Prøv en af de forskellige opskrifter med oksemørbrad. Prøv for eksempel oksemørbrad i fad eller en rødvinsmarineret eller indbagt oksemørbrad med bacon.

  • Tilbehør til oksemørbrad
        Dejlige skiver oksemørbrad anrettet på tallerkenen.
        Oksemørbrad i ovn

        Oksemørbrad er et super lækkert stykke kød, som tilberedes godt i ovnen. Let og lækkert at servere for gæsterne.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 oksemørbrad (ca. 150-200 gram pr. person)
        • salt
        • peber
        • lidt olie
        Dejlige marinerede skiver klar til servering.
        Marineret oksemørbrad

        Oksemørbrad der marineres i en blanding af sherry, soja, olie og hvidløg inden det steges i ovnen.

        Smugkig på ingredienser
        • 300 g oksemørbrad
        • 1 dl sherry eller hvidvin
        • 1 dl sojasauce
        • 1 dl olie
        • 2 fed hvidløg
        • salt
        • peber
        Kødet er lækkert når det er rosastegt.
        Langtidsstegt oksemørbrad

        Langtidsstegt oksemørbrad er noget af det lækreste, man kan servere. Her kan du se stegetider og temperaturer, så kødet bliver præcist, som du vil have det.

        Smugkig på ingredienser
        • ca. 350 g oksemørbrad
        • salt
        • peber
        • lidt olie eller smør
        Oksemørbrad med bacon skåret i lækre skiver.
        Oksemørbrad med bacon

        Oksemørbrad med bacon er en dejlig og let måde at gøre hovedretten ekstra spændende. Server med valgfrit tilbehør.

        Smugkig på ingredienser
        • 600 g oksemørbrad
        • 10 skiver bacon
        • lidt olie
        Stegemetoden giver et perfekt rosa resultat og super saftigt kød.
        Oksemørbrad på pande

        Se her, hvordan du helt perfekt steger en lækker oksemørbrad på panden. Det delikate kød får masser af smag fra smør, hvidløg og krydderurter.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 oksemørbrad (ca. 400 g)
        • salt
        • peber
        • 2 spsk olie
        • 30 g smør
        • 2 fed hvidløg
        • 3 kviste frisk timian eller rosmarin
        Her serveret med gratineret kartoffelmos og revet gulerod.
        Oksemørbrad i fad

        Skiver af oksemørbrad i fad med champignoner, asparges og tomat/flødesovs.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 oksemørbrad
        • 250 g champignoner
        • 1 ds asparges (i stykker)
        • 1 ds tomatpuré (lille)
        • 1 1/2 dl piskefløde
        • salt
        • peber
        Mørbrad serveret med bådkartofler og stegte rødbeder.
        Rødvinsmarineret oksemørbrad

        Populær opskrift på rødvinsmarineret oksekød. Server med bådkartofler så har du en rigtigt festmiddag.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/4 tsk peber (groftmalet)
        • 1 kg oksemørbrad
        • 3/4 tsk salt
        • 2 spsk smør
        • 150 g champignoner
        • 1 tsk peberkorn (knuste)
        • 1 1/2 fed hvidløg (friskpresset)
        • 2 spsk olie
        • 2 1/2 dl rødvin
        • 2 spsk kinesisk sojasauce
        De to lækre marinader, der bidrager med forskellige ting til din oksemørbrad eller anden udskæring af oksekød
        Marinade til oksemørbrad og oksekød

        2 vildt gode marinader, der passer perfekt til oksemørbrad og oksekød - de booster virkelig smagen, så kødet bliver ekstra lækkert og tilmed mere mørt.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 spsk frisk rosmarin (eller tørret)
        • 2 tsk frisk timian (eller tørret)
        • 1 fed hvidløg
        • 4 spsk olivenolie
        • evt. 1 tsk citronsaft
        • 1/2 tsk salt
        • peber
        • 2 tsk tomatpuré (koncentreret)
        • 1 tsk brun farin
        • 1 spsk balsamico
        • 1 fed hvidløg
        • evt. 1 spsk sojasauce (du kan også bruge engelsk sauce eller teriyaki sauce)
        • 3 spsk olivenolie
        • peber og evt. salt
        Den lækreste møre oksemørbrad
        Oksemørbrad i sous vide

        Når man tilbereder oksemørbrad i sous vide, kan man være sikker på at få det smukkeste og møreste kød hver gang, og metoden er overraskende nem.

        Smugkig på ingredienser
        • 450 g oksemørbrad
        • smør
        • 3 kviste rosmarin
        • salt
        • peber
        • sous vide maskine
        • 1 vakuumpose (eller anden pose, der kan tåle høje temperaturer)
        Oksemørbrad stegt i cognac

        Oksemørbrad stegt i cognac smelter i munden. Det er også sjovt at tilberede, hvis man ellers tør flambere. Det er ikke så svært, som det lyder, se her hvordan.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 skiver oksemørbrad (600-700 gram)
        • 1 spsk peber (nykværnet)
        • 1 1/2 tsk salt
        • 3 spsk smør
        • 4 cl cognac
        • 1 1/2 dl fløde
        • 1/2 dl creme fraiche
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2023