Marinade til oksemørbrad og oksekød

2 virkelig lækre marinader til oksemørbrad og andet oksekød - de giver begge en rigtig god smag til kødet og er velegnede uanset, om kødet skal grilles, steges på panden eller tilberedes i ovnen.

  • De to lækre marinader, der bidrager med forskellige ting til din oksemørbrad eller anden udskæring af oksekød
De to bedste marinader til oksemørbrad og andet oksekød - de giver den lækreste smag til kødet.
Til 4 personer

Mulighed 1: Hvidløgsmarinade

  • 1 spsk frisk rosmarin (eller tørret)
  • 2 tsk frisk timian (eller tørret)
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • evt. 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Mulighed 2: Umami-marinade

  • 2 tsk tomatpuré (koncentreret)
  • 1 tsk brun farin
  • 1 spsk balsamico
  • 1 fed hvidløg
  • evt. 1 spsk sojasauce (du kan også bruge engelsk sauce eller teriyaki sauce)
  • 3 spsk olivenolie
  • peber og evt. salt

Sådan laver du en god marinade til oksemørbrad og andet oksekød

Vælg først, hvilken marinade, du vil lave. Hvidløgsmarinaden (mulighed 1) tilfører ekstra smag til kødet med kombinationen af hvidløg, timian og rosmarin, hvorimod umami-marinaden (mulighed 2) mørner kødet og fremhæver kødets naturlige smag.

Uanset hvilken marinade og udskæring af oksekød, du vælger, skal kødet gerne trække i marinaden i minimum 30 minutter inden stegning.

Mulighed 1: Hvidløgsmarinade med urter

Hak rosmarin og timian helt fint. Pil hvidløg, og pres det eller riv det på den fine side af rivejernet.

Bland rosmarin, timian og hvidløg sammen med olivenolien og evt. citronsaft. Rør salt i, og krydr med peber.

Mulighed 2: Umami-marinade der fremhæver kødets smag

Bland tomatpuré, brun farin og balsamico sammen. Pres hvidløget i, og tilsæt evt. sojasauce.

Rør olivenolien i, og krydr med peber. Hvis du ikke har brugt sojasauce i marinaden, skal du også krydre godt med salt.

Se også:
God marinade med øl

Hvor meget kød er der marinade til?

  • 1 stykke oksemørbrad på ca. 6-800 gram
  • 4 bøffer (f.eks. ribeye, entrecote, tykstegsbøffer eller andre steaks)
  • 2 nyretapper

Skal du lave en flanksteak, der ofte vejer ca. 5-600 gram, er der til 3 personer, så der skal du skalere mængden af marinade tilsvarende ned. Skal du stege en hel culottesteg, der ofte vejer mellem 1,1-1,3 kg, er der kød nok til 6 personer, så der skal opskriften på marinade skaleres op.

Umami-marinade med rødvin eller whisky

Tilsæt evt. 1 spsk rødvin eller whisky til umami-marinaden (valgmulighed 2) og giv smagen et ekstra kick. Whiskyen giver en god røget smag, der er super lækkert til oksekød, mens rødvinen giver en god dybde og en dejlig kompleks smag. Som en ekstra bonus er alkoholen også med til at mørne kødet.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det amerikanske køkken
Smag: Hvidløg, timian, brun farin
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering:

Næringsindhold for hvidløgsmarinade til oksemørbrad

pr. personhele portionen
Kalorier79 kcal491 kcal
Kulhydrat0 g2 g
Protein0 g0 g
Fedt9 g54 g


Der er ca. 70 gram hvidløgsmarinade i alt (til 4 personer), men det er kun ca. 45 gram der hænger ved kødet og som man dermed spiser. Næringsberegningen tager højde for dette.

Næringsindhold for umami-marinaden

pr. personhele portionen
Kalorier63 kcal418 kcal
Kulhydrat2 g11 g
Protein0 g2 g
Fedt6 g41 g


Der er ca. 75 gram umami-marinade i alt (til 4 personer), men det er kun ca. 45 gram der hænger ved kødet og som man dermed spiser. Næringsberegningen tager højde for dette.

3 gode opskrifter på perfekt tilberedt oksekød

Her får du 3 gode opskrifter, så du kan tilberede din oksemørbrad eller flanksteak helt perfekt:

Oksemørbrad i sous videLangtidsstegt oksemørbrad i ovnPerfekt stegt flanksteak på panden

Publiceret d.
22.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem