Oksemørbrad i sous vide

Oksemørbrad er den fineste udskæring kød, og derfor skal man også behandle den ordentligt. Når man tilbereder den sous vide, får den en perfekt konsistens hele vejen igennem, og den bliver med garanti perfekt mør og lækker.

 • Den lækreste møre oksemørbrad
 • Det er en god idé at lave stegeskorpen, inden kødet kommer i posen
 • Her er kødet brunet af og klar til at komme i vakuumposen
 • Posen skal ikke nødvendigvis vakuumpakkes, og det smager godt med lidt rosmarin og smør i
Til 3 personer
 • 450 g oksemørbrad
 • smør
 • 3 kviste rosmarin
 • salt
 • peber

Derudover skal du bruge

 • sous vide maskine
 • 1 vakuumpose (eller anden pose, der kan tåle høje temperaturer)

Afpuds oksemørbraden for fedt og sener. Du kan evt. bede slagteren om at skære et stykke oksemørbrad ud til lige akkurat det antal personer, I skal være. Stykket på billede 3 er skåret ud til tre personer.

Sæt din stegepande på et blus ved højest mulig varme, og vent, til den er helt varm. Du kan tjekke det ved at dryppe en dråbe vand på panden. Den skal gerne forsvinde i løbet af 2-3 sekunder.

Kom rigeligt smør på panden, og lad det bruse af. Brun oksemørbraden af, så den får en stegeskorpe. Bind evt. nogle snore omkring mørbraden, så den ikke mister formen, når den er i sous viden.

Kom den brunede oksemørbrad ned i en pose, der kan bruges i sous vide, og læg lidt ekstra smør ned i posen. Læg også rosmarinkvistene i posen.

Temperatur og stegetid

Temperatur og tilberedningstid afhænger af, hvilken konsistens du ønsker, dit kød skal have. Mørbraden på billedet har fået 2,5 time ved 60 grader. Resultatet blev en smuk rosa farve og et stykke kød, der stadig havde struktur.

Hvis du ønsker en anden tilberedning, kan du følge dette skema:

54 grader: rød
57 grader: medium
60 grader: rosa
63 grader: gennemstegt
67 grader: gråt

Mørbraden er klar efter 2,5 time, men den kan være i vandet i op til 3,5 time. Derefter begynder konsistensen at blive lidt leveragtig, hvilket er synd, når man bruger et rigtig lækkert stykke kød.

Når du har forberedt tilbehør og er klar til at servere, kan du gå i gang med den sidste del af tilberedningen af din oksemørbrad.

Tag kødet op af posen, og hæld saften fra posen over i en gryde. Den kan bruges til at lave en lækker sovs.

Kom en god portion smør op i en stegepande, der ligesom tidligere er varmet op. Lad smørret bruse af, og brun kødet på alle sider. Det skal bare have et par sekunder på hver side, for det har jo allerede en stegeskorpe fra tidligere.

Lad det hvile på en tallerken i 2 minutter. Skær det herefter ud i tournedos eller i tyndere skiver, og arranger det på tallerkenen med tilbehøret.

Godt tilbehør til oksemørbrad

Godt kød fortjener noget godt tilbehør, og jeg kan især anbefale disse opskrifter:

De lækreste kartofler til oksemørbradLuksus salat der passer godt til oksemørbrad
Jeg har samlet flere forslag til det allerbedste tilbehør til oksemørbrad på denne side - der er over 40 gode idéer.

Det bedste tilbehør

Bruning på grill

Hvis du gerne vil have at mørbraden får lidt grillsmag, kan du sagtens brune den på grillen i stedet for panden. Bare sørg for, at den får høj varme - den skal jo kun lige brunes et øjeblik på alle sider (ikke stege i længere tid).

Kan den laves dagen før?

Ja, den kan godt laves i forvejen. Når kødet er blevet tilberedt i sous vide vandbadet, skal det blot blive i vakuumposen. Lad det køle lidt af og kom det i køleskabet.

En halv times tid inden servering varmes oksemørbraden i sous vide baljen eller i en skål/håndvask med varmt vand fra hanen (naturligvis stadig i vakuumposen).
Til sidst brunes kødet af på en pande eller grill, og så er det klar til servering.

Publiceret d.
11.01.17.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem