Oksemørbrad i sous vide

Oksemørbrad er den fineste udskæring kød, og derfor skal man også behandle den ordentligt. Når man tilbereder den sous vide, får den en perfekt konsistens hele vejen igennem, og den bliver med garanti perfekt mør og lækker.

  • Den lækreste møre oksemørbrad
  • Bed evt. din slagter om en udskæring til det antal personer, i skal være
  • Det er en god idé at lave stegeskorpen, inden kødet kommer i posen
  • Her er kødet brunet af og klar til at komme i vakuumposen
  • Posen skal ikke nødvendigvis vakuumpakkes, og det smager godt med lidt rosmarin og smør i
  • Når oksemørbraden er blevet tilberedt i sous vide maskinen, skal den brunes og skæres ud

Til 3 personer

Derudover skal du bruge

Afpuds oksemørbraden for fedt og sener. Du kan evt. bede slagteren om at skære et stykke oksemørbrad ud til lige akkurat det antal personer, i skal være. Stykket på billedet er skåret ud til tre personer.

Sæt din stegepande på et blus ved højest mulig varme, og vent, til den er helt varm. Du kan tjekke det ved at dryppe en dråbe vand på panden. Den skal gerne forsvinde i løbet af 2-3 sekunder.

Kom rigeligt smør på panden, og lad det bruse af. Brun oksemørbraden af, så den får en stegeskorpe. Bind evt. nogle snore omkring mørbraden, så den ikke mister formen, når den er i sous viden.

Kom den brunede oksemørbrad ned i en pose, der kan bruges i sous vide, og læg lidt ekstra smør ned i posen. Læg også rosmarinkvistene i posen.

Temperatur og tilberedningstid afhænger af, hvilken konsistens du ønsker, dit kød skal have. Mørbraden på billedet har fået 2,5 time ved 60 grader. Resultatet blev en smuk rosa farve og et stykke kød, der stadig havde struktur.

Hvis du ønsker en anden tilberedning, kan du følge dette skema:
54 grader: rød
57 grader: medium
60 grader: rosa
63 grader: gennemstegt
67 grader: gråt

Mørbraden er klar efter 2,5 time, men det kan være i vandet i op til 3,5 time. Derefter begynder konsistensen at blive lidt leveragtig, hvilket er synd, når man bruger et rigtig lækkert stykke kød.

Når du har forberedt tilbehør og er klar til at servere, kan du gå i gang med den sidste del af tilberedningen af din oksemørbrad.

Tag kødet op af posen, og hæld saften fra posen over i en gryde. Den kan bruges til at lave en lækker sauce.

Kom en god portion smør op i en stegepande, der ligesom tidligere er varmet op. Lad smørret bruse af, og brun kødet på alle sider. Det skal bare have et par sekunder på hver side, for det har jo allerede en stegeskorpe fra tidligere.

Lad det hvile på en tallerken i 2 minutter. Skær det herefter ud i tournedos eller i tyndere skiver, og arranger det på tallerkenen med tilbehøret.

Indsendt af
d.
11.01.17.
Kategori:

Har du ikke en sous vide maskine?

Så skynd dig at få en

Så skynd dig at få enKitchPro Sous Vide-maskinen er både god og billig.Køb den herModtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.