Marineret oksemørbrad

Ønsker du at give din saftige oksemørbrad endnu mere smag, er det nærliggende at lade den trække i en marinade.

Her tilføjes kødet kraftige noter af sherry, hvidløg og soja. Perfekt til en gæstemiddag.

xxxxxxxiixii
3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Ingredienser
  • 300 g oksemørbrad
  • 1 dl sherry eller hvidvin
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl olie
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • peber

Bland en marinade af sherry, soja, olie og presset hvidløg. Smag den til med salt og peber. Lad oksemørbraden trække i marinaden i minimum 2 timer.

Tag kødet op af marinaden og brun det på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad og hæld lidt af marinaden ved. Stik et stegetermometer ind i centrum af oksemørbraden og steg i ovnen ved 180 grader indtil kødet har den ønskede temperatur:

- 56 grader = rødt.
- 60 grader = medium.
- 64 grader = gennemstegt.

Lad den færdige oksemørbrad hvile i 5 minutter, inden den skæres i skiver og serveres.

Indsendt af
d.
22.12.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.12.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem