Pizza quattro stagioni

"Quattro Stagioni" betyder fire sæsoner på italiensk og henviser til, at man deler pizzaen i fire dele, som så dekoreres med forskellige ingredienser.

Pizzaen er fantastisk, hvis man ønsker variation i smag og udseende. Den er også perfekt at dele med venner og familie.

Ingredienserne i denne opskrift er dem, der typisk bruges, men de kan udskiftes efter behov.

starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
1,0  –  1 stemmer  –  Stem her

Dej

  • 30 g gær
  • 2 1/2 dl vand (lunkent)
  • 500 g durummel
  • 1 tsk salt

Tomatsovs

  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • sukker
  • oregano
  • salt
  • peber

Topping

  • ca. 200 g mozzarella ost
  • ca. 20 rejer (store)
  • 1 ds artiskokhjerter
  • 100 g sorte oliven
  • 150 g skinke
  • 1 løg

Gæren smuldres i det lunkne vand. Derefter tilsættes salt og mel indtil dejen slipper hænderne. Ælt dejen og sæt den til hævning i 3 timer.

Imens laves tomatsovsen ved at blande alle ingredienserne til den i en skål.

Klargør de resterende ingredienser, som skal ovenpå pizzaen. Mozzarellaen skæres i skiver, artiskokhjerterne deles i to, skinken skæres i mindre stykker og løget i ringe. Hvis rejerne er frosne, skal de tages ud lidt før, så de kan nå at tø op.

Dejen rulles ud til enten 2 store pizzaer (som fylder hele bagepladen) eller 4 mindre, runde pizzaer. Fordel tomatsovs på pizzaerne.

Del hver pizza i fire og læg forskellige ingredienser på hver del, f.eks. rejer og skinke på en, artiskok og oliven på en anden etc.

Derefter bages pizzaerne i ovnen ved 220 grader i 15 minutter.

Indsendt af
d.
20.01.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
20.01.11.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem