Laks i fad med rodfrugter
Herlig ovnret med rodfrugter og fløde som steges i et fad med saftige laksefileter. En sund hverdagsret alle kan lave.
Ingredienser
til 4 personer- 4 laksefileter
- 4 gulerødder
- 2 pastinakker
- 3 rødbeder
- 2 rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 3 spsk friske krydderurter eller tørrede (jeg brugte rosmarin og citronmelisse, men brug de urter du bedst kan lide)
- salt
- peber
Start med at gøre rodfrugterne klar
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i små firkanter eller skiver.
Kom dem i en ildfast form, og hæld olie og fløde over.
Krydr med salt og peber samt halvdelen af de friskhakkede (eller tørrede) krydderurter.
Sæt det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Læg laksen i fadet og bag retten færdig i ovnen
Hvis der er skind på laksefileterne så skær det af.
Krydr laksefileterne med den sidste halvdel af krydderurterne samt salt og peber.
Obs! Laksefileterne skal være tøet op, hvis de er købt frosne.
Læg laksefileterne ovenpå rodfrugterne i fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 15 minutter, til laksen er gennemstegt.
Se også:
God sovs til laks og andet fisk