Laks i ovn med porrer og gulerødder

Virkelig nem og lækker opskrift på laks i ovn med porrer og gulerødder i en dejlig cremet sovs.

Gå til: IngredienserBrug resterne af porrer og gulerødderNæringsindhold4 andre gode idéer til laks i ovn

starstarstarstarstar_half
4,7  –  6 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 3 porrer
  • 600 g gulerødder
  • 5 dl mornaysauce
  • salt
  • peber
  • ca. 450 g laksefilet
  • evt. lidt citronsaft
  • evt. lidt dild til pynt

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i skiver. Bland porrer og gulerødder sammen med mornaysauce i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 25 minutter.

Fjern skindet fra laksen. Dryp evt. lidt citronsaft over fisken og krydr med salt og peber.

Tag fadet ud af ovnen og rør forsigtigt i det med en ske. Læg laksefileterne ovenpå og bag i yderligere 10-12 minutter.

Server f.eks. med pasta eller server retten for sig selv. Pynt evt. med lidt dild.

Se også den her mega lækre ovnret med laks, grøntsager og en rigtig god dressing.

Indsendt af
d.
06.03.18.
Kategori:

Er der rester af ingredienserne?

Hvis der er rester af både porrer og gulerødder, er en af disse opskrifter en rigtig god mulighed til at få bugt med dem:

Lækker tærte med bacon, porrer og gulerødder

Frikadeller i fad med kartofler, porrer og gulerødder

Og er der rester af porrer og mornaysauce, kan du med fordel lave denne nemme porregratin og evt. servere disse skønne gulerodsfritter til.

Er der laks tilovers fra retten, kan du lave denne dejlige salat eller denne lækre laksesalat til enten frokost eller aftensmad.

Kan retten fryses?

Jeg vil ikke anbefale at fryse retten, da laks ikke er super lækkert efter optøning.

Næringsindhold for ovnretten med laks

pr. personhele portionen
Kalorier517 kcal2066 kcal
Kulhydrat26 g104 g
Protein33 g132 g
Fedt28 g113 g
Indsendt af
d.
06.03.18.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem