Æg og bacon muffins

Dejlige små muffins med æg, hvor ægget bliver bagt i en lille spiselig skål af sprød bacon. Det er utrolig nemt at lave, og så passer det perfekt til en lækker omgang morgenmad, eller hvis man får gæster til brunch eller frokost.

Til 4 stk
  • 16 skiver bacon
  • 4 muffinsforme
  • 4 æg

Forvarm ovnen til 180 grader.

Steg baconskiverne halvt færdige på en stegepande, så de stadig er bløde, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Beklæd hver muffinsform med 3-4 stykker bacon (afhænger af formens størrelse - jeg brugte 4 stykker pr. form), så bunden og kanterne er dækket, og slå herefter et æg ud i hver form.

Bag bacon-muffinsene i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil æggene er færdige.

Indsendt af
d.
02.09.16.
Kategori:

Kan man forstege baconen i ovnen?

Man kan sagtens forstege baconen i ovnen, hvis man gerne vil slippe for at have en stegepande i gang. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel baconen herpå.

Steg det i ca. 6-8 minutter, til det har fået lidt farve, men stadig er blødt. Så er baconen klar til at bruge i opskriften.

Kan man forberede dem i forvejen?

Du kan sagtens forstege baconskiverne i forvejen og beklæde muffinsformen med skiverne. Så skal æggene nemlig bare i og bages, og så er æggemuffinsene klar til enten morgenmad eller brunch.

Kan man bruge muffinsforme af papir?

I denne opskrift fungerer det ikke ret godt at bruge muffinsforme af papir, da det vil blive for vådt pga. baconen. Brug i stedet muffinsforme i silikone eller metal for det bedste resultat.

Indsendt af
d.
02.09.16.
Kategori: