Broccolisalat med græsk yoghurt, feta og cherrytomater

Simpel og suverænt god broccolisalat, hvor broccolien vendes i cremet græsk yoghurt og blandes med sprøde cherrytomater, let skarpe rødløg og dejlig feta. Virkelig godt tilbehør til f.eks. græsk mad, tærter eller ovnretter og meget mere.

Til 2 personer
  • 1 broccoli
  • vand (Kogende)
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 150 g græsk yoghurt
  • salt
  • peber
  • 200 g cherrytomater
  • 1/2 rødløg (lille)
  • 50 g feta
  • evt. 25 g pinjekerner (ristede)

Del broccolien i små buketter, kom dem op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i fem minutter, og hæld vandet fra. Lad broccolien dryppe af, til det er koldt.

Pil hvidløg, og pres det. Bland det sammen med den græske yoghurt, og smag til med salt og peber. Bland broccolien i.

Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte eller halve, afhængigt af størrelsen. Pil rødløg, og snit det i tynde strimler. Bland det i broccolisalaten sammen med cherrytomaterne. Kom salaten op i en skål.

Smuldr fetaen over salaten, og drys til sidst med de ristede pinjekerner, hvis du vælger at bruge dem.

Se også:
Jeg kan også varmt anbefale denne lækre græske kartoffelsalat med feta.

Indsendt af
d.
15.03.19.
Kategori:

Retter, der passer rigtig godt til salaten

Salaten passer virkelig godt til græsk inspirerede retter, f.eks. disse:

Græsk farsbrød i ovn med fetaGræsk kyllingefilet i fad med kartofler og grøntsagerLækre græske frikadeller i ovn

Næringsindhold for broccolisalaten

pr. personhele portionen
Kalorier336 kcal672 kcal
Kulhydrat19 g39 g
Protein18 g36 g
Fedt19 g38 g


*Kalorieindholdet afhænger af fedtprocenten i den græske yoghurt man bruger. Jeg har taget udgangspunkt i en græsk yoghurt med 6% fedt.

Indsendt af
d.
15.03.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem