Butterdejsstang med oksekød, spinat og feta

Du kender nok den klassiske skinkestang, men her et mega lækkert alternativ: En sprød butterdejsstang med oksekød, spinat og feta, der tilsammen udgør en super god smagskombination.

Til 4 personer

Oksekødsfyld

  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1/4 squash
  • 1 spsk olie
  • 200 g hakket oksekød
  • 20 g tomatpuré
  • 1/2 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ca. 200 g tomatsauce
  • salt
  • peber

Øvrige ingredienser til butterdejsstangen

  • 1 fed hvidløg (stort)
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1/2 bdt persille
  • 100 g frossen hakket spinat (optøet)
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 50 g revet mozzarella
  • 4 plader butterdej (de små plader fra frost - skal være optøet)
  • 75 g feta
  • 1 æg

Oksekødsfyld:

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugt, og skær hvide hinder og kerner fra. Skær den i tern. Skyl squashen, og fjern den våde kernefyldte del i midten væk. Skær også den resterende squash i tern. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme i ca. 5 minutter.

Skub grøntsagerne til side på panden, og skru lidt op for varmen. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af. Tilsæt koncentreret tomatpuré, paprika og spidskommen, og steg det med et par minutter. Hæld tomatsaucen på, og smag til med salt og peber. Tag oksekødsfyldet af varmen, og lad det køle af.

Øvrige fyld:

Pil hvidløg, og pres det ned i den græske yoghurt. Skyl persille, og hak det fint. Knug den optøede spinat fri for væske. Rør persille og spinat i yoghurten. Tilsæt salt, peber og revet mozzarella.

Samling af butterdejsstangen:

Læg butterdejspladerne på et stykke bagepapir, så de overlapper en smule. Tryk dem godt sammen i samlingen. Du kan også rulle hurtigt over dem med en kagerulle for at få dem til at hænge sammen.

Fordel oksekødsfyldet på midten af butterdejen. Kom dernæst spinatyoghurten ovenpå, og smuldr til sidst med feta. Skær en række ridser i butterdejen på hver side af fyldet. Fold enderne indover fyldet, og fold herefter de små butterdejsflapper henover fyldet - de behøver ikke røre hinanden.

Pisk ægget sammen, og pensl butterdejen med det. Bag butterdejsstangen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og sprød.

Se også:
Denne vildt lækre butterdejsstang med kylling, porre og bacon - den smager helt fænomenalt.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:

Hvad kan jeg servere til?

Vil du gerne servere lækkert tilbehør til butterdejsstangen, passer disse dejlige salater rigtig godt til:

Lækker tzatziki med spidskålGræsk broccolisalat med cherrytomaterBlomkålssalat med avocado

Næringsindhold for butterdejsstangen

pr. personhele portionen
Kalorier583 kcal2333 kcal
Kulhydrat37 g148 g
Protein28 g114 g
Fedt34 g137 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på butterdejsstang - ikke eventuelt tilbehør.

Kan man bruge frisk spinat i stedet for frossen?

Det kan man godt, men så skal spinaten hakkes først.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem