Butterdejsstang med oksekød, spinat og feta

Du kender nok den klassiske skinkestang, men her et mega lækkert alternativ: En sprød butterdejsstang med oksekød, spinat og feta, der tilsammen udgør en super god smagskombination.

Til 4 personer

Oksekødsfyld

  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1/4 squash
  • 1 spsk olie
  • 200 g hakket oksekød
  • 20 g tomatpuré
  • 1/2 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ca. 200 g tomatsauce
  • salt
  • peber

Øvrige ingredienser til butterdejsstangen

  • 1 fed hvidløg (stort)
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1/2 bdt persille
  • 100 g frossen hakket spinat (optøet)
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 50 g revet mozzarella
  • 4 plader butterdej (de små plader fra frost - skal være optøet)
  • 75 g feta
  • 1 æg

Oksekødsfyld:

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugt, og skær hvide hinder og kerner fra. Skær den i tern. Skyl squashen, og fjern den våde kernefyldte del i midten væk. Skær også den resterende squash i tern. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme i ca. 5 minutter.

Skub grøntsagerne til side på panden, og skru lidt op for varmen. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af. Tilsæt koncentreret tomatpuré, paprika og spidskommen, og steg det med et par minutter. Hæld tomatsaucen på, og smag til med salt og peber. Tag oksekødsfyldet af varmen, og lad det køle af.

Øvrige fyld:

Pil hvidløg, og pres det ned i den græske yoghurt. Skyl persille, og hak det fint. Knug den optøede spinat fri for væske. Rør persille og spinat i yoghurten. Tilsæt salt, peber og revet mozzarella.

Samling af butterdejsstangen:

Læg butterdejspladerne på et stykke bagepapir, så de overlapper en smule. Tryk dem godt sammen i samlingen. Du kan også rulle hurtigt over dem med en kagerulle for at få dem til at hænge sammen.

Fordel oksekødsfyldet på midten af butterdejen. Kom dernæst spinatyoghurten ovenpå, og smuldr til sidst med feta. Skær en række ridser i butterdejen på hver side af fyldet. Fold enderne indover fyldet, og fold herefter de små butterdejsflapper henover fyldet - de behøver ikke røre hinanden.

Pisk ægget sammen, og pensl butterdejen med det. Bag butterdejsstangen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og sprød.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:

Kan man bruge frisk spinat i stedet for frossen?

Det kan man godt, men så skal spinaten hakkes først.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori: