Carpaccio tapas - lækker forret med carpaccio

De her lækre carpaccio tapas er næsten ikke til at modstå, for de kombinerer alt det gode ved den klassiske italienske forret. Det dejlige kød serveres her på sprødt brød sammen med en ufattelig god dressing, rucola, ristede pinjekerner og selvfølgelig parmesan, så smagsoplevelsen er komplet.

Til 24 stk

Dressing

  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk balsamico
  • 1/4 bdt basilikum
  • lidt groft salt
  • citronsaft (smag til med det)
  • salt
  • peber

Til anretning

  • ca. 6 skiver hvidt brød
  • lidt olivenolie
  • 2 spsk pinjekerner
  • 25 g rucola
  • 125 g carpaccio
  • 20 g parmesanost i flager eller små tern

Dressing:
Rør mayonnaise, creme fraiche, hvidløgspulver og balsamico sammen i en skål. Kom basilikum op i en morter sammen med et lille drys salt, og stød det til en mos. Har du ikke en morter, kan du hakke det fint på et skærebræt og derefter bruge den flade side af en kniv til at mose det med. Rør det i dressingen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den kan trække, indtil den skal bruges.

Anretning af forretten:
Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær hver skive brød i ca. fire skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olivenolie. Rist dem i ca. 10 minutter, til de er helt sprøde. Tag dem ud, og lad dem køle af.

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.

Skyl rucolaen grundigt, og tør den godt. Smør hver skive brød med lidt af dressingen, og kom lidt rucola ovenpå. Riv carpaccioen i passende stykker, og drapér det over rucolaen. Drys med parmesanost i flager, og læg et par pinjekerner på hver.

Indsendt af
d.
21.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
21.04.17.
Kategori: